HIRDETÉS

Női kézilabdabírók a férfiak világbajnokságán

Krónika 2016. december 21., 17:09

A férfi kézilabda-világbajnokságok történetében először női bírók is lesznek a januári franciaországi seregszemlén. A torna hivatalos honlapján szerdán közzétettek alapján a riói olimpia női döntőjét levezénylő Bonaventura nővérek, Julie és Charlotte kerültek be a viadal játékvezetői csapatába. 


A francia ikrek egyébként már többször fújták a sípot Románia női válogatottjának a meccsein, most viszont legfennebb csak Magyarország összecsapására rendelhetik ki őket – a piros-sárga-kékek nem kvalifikáltak a vb-re.

Xavier Sabaté szövetségi kapitány piros-fehér-zöld legénysége viszont már a felkészülést is megkezdte a január 11–29. között esedékes megméretetésre: tegnaptól a korábban kihirdetett 28 fős bő keret 16 játékosa edz. A többiek karácsony után csatlakoznak a válogatotthoz, hogy aztán december 29–30-án Érden, január első hétvégéjén pedig Dániában játszanak felkészülési meccseket. A hazai Provident Karácsony Kupán Magyarország Szlovákiával találkozik az elődöntőben, míg a másik ágon Csehország–Bahrein meccs lesz a másnapi döntőért. A Bygma-kupáért a házigazda skandinávok és a magyarok mellett Egyiptom és Izland lép majd pályára.

A franciaországi seregszemlén Magyarország a roueni C csoportban Németország, Horvátország, Fehéroroszország, Chile és Szaúd-Arábia társaságában harcol majd a nyolcaddöntőbe jutásért. Az A csoportban a házigazdák mellett Lengyelország, Oroszország, Brazília, Japán és Norvégia szerepel, a B-ben Spanyolország Szlovénia, Macedónia, Izland, Tunézia és Angola mérkőzik meg, míg a D-ben Katar, Dánia, Svédország, Egyiptom, Bahrein és Argentína kapott helyet.

Az ugyancsak spanyol szakember, Xavier Pascual Fuertes által irányított román férfiválogatott január 2. és 9. között Németországba és Svájcban játszik majd barátságos mérkőzéseket. A keretet kedd kora este hirdette ki a Barcelona klubcsapatát is edző szakember, hogy előkészítse a 2018-as Európa-bajnokság soron követező, tavaszi selejtezőit.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS