Női kézilabda: Siófokra igazolt a román válogatott magyar származású jobbátlövője

Krónika 2017. december 30., 18:17 utolsó módosítás: 2017. december 30., 18:19

A Siófok KC szerződést kötött a többszörös román válogatott jobbátlövővel, Melinda Geigerrel. A magyarországi együttesnek Geiger lesz a harmadik román játékosa.

Melinda Geiger már edzésbe állt Siófokon Fotó: Siófok KC

A magyarországi élvonalbeli klub szombaton jelentette be Melinda Geiger leigazolását. Miután Andela Janjusevic hosszabb időre megsérült és Marie Paule Gnabouyou közös megegyezéssel távozott, a Siófok KC azonnal elkezdte keresni a pótlásukra a megfelelő játékost. Közölték, a kézilabdaszezon közepén nem volt könnyű olyan jobbátlövőt találni, aki elérhető a piacon és minőségében is magas szintet képvisel, ezért a klub különösen elégedett azzal, hogy Geigerrel tudta megerősíteni a keretet.

Az elmúlt hónapokban történt sérülések miatt nagyon komoly energiát fordítottunk arra, hogy a kiesett játékosokat megfelelően tudjuk pótolni.

Ez nem egyszerű az évnek ebben a szakaszában, mert a klubok nem hajlandóak elengedni minőségi játékosaikat, még komolyabb átigazolási díj fejében sem. Nagyon elégedettek vagyunk Melinda megszerzésével, ő egy olyan játékos, akit már évek óta figyeltünk, nagyszerű képességekkel rendelkezik” – idézte a klub honlapja Fodor János ügyvezetőt.

A 174 cm magas, 30 éves játékos a szezon első felét a franciaországi Brest csapatában töltötte, de úgy döntött, hogy elfogadja az SKC ajánlatát és Magyarországra teszi át székhelyét. Melinda rutinos jobbátlövő, a 2017/2018-as Bajnokok Ligája szezonban 22 gólt szerzett, és elmondható róla, hogy hosszú évek óta meghatározó játékos klub és válogatott szinten is.​​

„Őszintén megmondom, hogy nagy kő esett le a szívemről Melinda érkezésével. Andela és Gabriela sérülése, valamint Marie Paule távozása miatt 3 kulcsjátékosunk is kiesett, ami nagy problémát jelentett. Az elmúlt hetekben jobb és balátlövő pozícióba is számos magyar játékost próbáltunk leigazolni, de a klubjaik nem engedték el őket. Adódott egy lehetőség azzal, hogy Melinda elérhetővé vált és a vezetés azonnal lépett is. Régóta figyelemmel követem a pályafutását, olyan játékos, aki beleillik az általam elképzelt rendszerbe. Ezúton is szeretném megköszönni a klubvezetésnek, hogy mindent megtett azért, hogy minőségi játékost tudjunk igazolni a sérültek pótlására.” – nyilatkozta megkönnyebbülten az SKC vezetőedzője, Lars Rasmussen.

A nagybányai születésű, apja révén magyar származású Melinda Geiger (aki korábban szülővárosa csapatát, majd a Râmnicu Vâlcea-i Oltchimet és a németországi Thüringer együttesét is erősítette) már több közös edzésen is túl van a csapattal, de a szerződtetését csak a szombaton sikerült véglegesíteni. A Vác elleni mérkőzésen fog debütálni az SKC színeiben.

A Siófoknak már van két román játékosa, a balátlövő Gabriela Perianu és a kapus Denisa Dedu. Geigerhez hasonlóan valamennyien részt vettek a decemberi világbajnokságon, ahol az Ambros Martín vezette román válogatott a 10. helyen végzett.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat