Nem tetszett a magyar szurkolóknak a válogatott búcsúgyőzelme

Hírösszefoglaló 2017. október 11., 08:51 utolsó módosítás: 2017. október 11., 08:57

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 1-0-ra legyőzte a Feröer-szigetek csapatát, így megtartotta harmadik helyét a világbajnoki selejtezőcsoportban. A szurkolók kifütyülték Dzsudzsákékat, és Storck távozását követelték.

A drukkerek füttyszóval nyomatékosították, hogy nem díjazzák Dzsudzsákék produkcióját Fotó: MTI

A magyar együttes győztes gólját a szünetben csereként beállt Böde Dániel szerezte, aki szinte napra pontosan két éve is nyerőembernek bizonyult a szigetországiakkal szemben. Akkor szintén csereként beállva az ő két találatával fordítottak a magyarok.

A szurkolók már az első félidőben kezdték elveszíteni a türelmüket, előbb ébresztőt kiabáltak a játékosoknak, majd kissé vulgárisabban is kinyilvánították nemtetszésüket. Később Dárdai Pált, a válogatott korábbi kapitányát éltették, végül németül azt skandálták, hogy „viszontlátásra", azaz Bernd Storck távozását követelték. A közönség a győzelem ellenére többször is hangos skandálással jelezte, hogy elégedetlen a látottakkal.

A lefújást követően ezt füttyszóval nyomatékosították a drukkerek, akik véleményüket a szurkolást megköszönő játékosoknak is kifejezték.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese 10 forduló alatt 13 ponttal végzett a harmadik helyen, így lemaradt a 2018-as oroszországi világbajnokságról – ahogy az előzőekről is 1986 óta mindig. Az évet két barátságos meccsel zárja a nemzeti csapat novemberben Luxemburg és a vb-résztvevő Costa Rica ellen. Egyébként a csoportból Portugália labdarúgó-válogatottja jutott ki kedden egyenes ágon a jövő évi világbajnokságra, miután 2-0-ra legyőzte a vendég és eddig százszázalékos svájci csapatot.

„Nem volt egyszerű mérkőzés. Tudtuk, hogy mivel tartozunk a svájci vereség után a szurkolóinknak, s ha nem is sikerült sokkal, de azért nyertünk 1-0-ra. Nem játszottunk jól, de végig nyerni akartak a játékosok, ezért megdicsértem őket” – idézte az MTI Bernd Storck lefújás utáni értékelését. A kapitány nem kívánt részletekbe menően beszélni a találkozóról, egyúttal hozzátette, a csapat ezúttal nem kapta meg azt a támogatást drukkereitől, amit megszokott, ő pedig ehhez hasonlót még nem élt át pályafutása során.

Európai vb-selejtezők, 10. (utolsó) forduló, B csoport:
Magyarország - Feröer-szigetek 1-0 (0-0)
----------------------------------------
Groupama Aréna, 20 ezer néző, v.: Roi Reinshreiber (izraeli)
gólszerző: Böde (81.)
sárga lap: Nagy Á. (92.), illetve Benjaminsen (18.), Sörensen (57.), Baldvinsson (62.), Joensen (85.)

Magyarország:
-------------
Gulácsi Péter - Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Szabó János - Stieber Zoltán (Nagy Dániel, 66.), Pátkai Máté, Nagy Ádám, Dzsudzsák Balázs - Ugrai Roland (Sallai Roland, 88.), Eppel Márton (Böde Dániel, a szünetben)

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat