Neagu megelőzte Görbiczet az év legjobb kézilabdázója címért kiírt szavazáson

Hírösszefoglaló 2018. január 07., 17:26

A férfiak között Lékai Máté, a nőknél pedig Görbicz Anita másodikként zárt az év legjobb kézilabdázója címért kiírt szavazáson, amelyet az európai szövetség (EHF) rendezett. A nőknél Cristina Neagu nyert.

Cristina Neagu Fotó: Facebook/CSM Bucuresti Oficial

Az EHF honlapján keddtől lehetett voksolni a nyolc férfi, illetve a kilenc női jelöltre. A férfiakra 14 645, a nőkre közel kétszer annyi, 29 160 szavazat érkezett – számolt be az MTI.

A férfiaknál a Vardar Szkopje horvát irányítója, Luka Cindric győzött 6731 szavazattal, míg a Veszprémet erősítő Lékai 6039 vokssal zárt másodikként. A harmadik legtöbb szavazatot, 833-at a Veszprémbe nyáron visszatérő vajdasági születésű kapus, Sterbik Árpád kapta.

Lékai 2017-ben a válogatottal negyeddöntős volt a franciaországi világbajnokságon, továbbá kijutott a jövő pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságra. A Telekom Veszprémmel a Bajnokok Ligájában bronz-, a SEHA Ligában ezüstérmet szerzett, továbbá megnyerte a bajnokságot és a Magyar Kupát.

A nőknél 15 185 szavazatot begyűjtve a Bukaresti CSM balátlövője, Cristina Neagu végzett az élen, Görbiczet 11 168-an látták 2017 legjobbjának.

Harmadikként a Győr világbajnoki ezüstérmes jobbátlövője, Nora Mörk 1237 voksot kapott.
A világ legjobbjának 2005-ben megválasztott Görbicz a nemzeti együttessel nyolcaddöntős volt a decemberi, németországi világbajnokságon, a Győri Audi ETO KC színeiben pedig Bajnokok Ligáját és bajnokságot nyert.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat