Krónika Online
2017. március 23., csütörtök; Ma Emőke napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Nagybányai bajnoki visszalépés árnyékolja be a szebeni „kupaünnepet”

Vásárhelyi-Nyemec Réka | 2017.02.16. [15:24]

A Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata 92:72-es győzelemmel vágott vissza a bajnokság alapszakaszában elszenvedett vereségért a Temesvári BC-nek a Nagyszebenben zajló Román Kupa nyolcas döntőjében. 

vskkupa5674_bA Váradi VSK (narancssárga mezben) elődöntős a Román Kupában

A Körös-partiak szerda esti sikerével egyben az is eldőlt, hogy a csütörtöki elődöntőben a Kolozsvári U-BT–Steaua összecsapás (DigiSport, 18.00) mellett VSK–Marosvásárhelyi Maros KK rangadót rendeznek (Digi Sport, 20.30), hiszen Szászgáspár Barnabás bajnoki ezüstérmes gárdája szerdán ugyancsak sikert aratott 85:75 arányban a Galac ellen. A finálét pénteken 19 órakor rendezik, másnap pedig az All Star-gálával zárul a szebeni kosárlabdaünnep.

Ezt csak a Nagybányai Olimpia szerda esti bejelentése árnyékolja némiképp be, közölték ugyanis, hogy az elmúlt szezon végén megünnepelt történelmi élvonalba jutásuk után most visszalépnek a bajnokságtól. „Nem maradt kellő erőnk a folytatáshoz" – fogalmaznak a klub közleményében. Az elmúlt tíz évet figyelembe véve az Olimpia a Vulturii után már a második nagybányai kosárlabdacsapat, amelyik röviddel megjelentése után feloszlik. A mostani visszalépés egyben azt is jelenti, hogy az eredetileg tizenkét csapatosra tervezett élvonalbeli pontvadászat tíz együttessel folytatódik, hiszen korábban a Ploiești sem tudta vállalni a szereplést. A nagybányaiak tizenkilenc lejátszott mérkőzés után, egy győzelemmel sereghajtóak voltak. 

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét