Kézilabda: távozik a BL-címvédő Győrtől a román válogatottat is irányító sztáredző

MTI 2018. február 16., 22:42 utolsó módosítás: 2018. február 16., 22:43

Nem hosszabbítja meg szerződését Ambros Martín, a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC vezetőedzője.

Ambros Martín azt számolja, hogy hat év után távozik Győrből

A klub honlapjának beszámolója szerint a spanyol tréner a Vasas felett aratott idegenbeli pénteki sikert követően tájékoztatta a klub vezetését és a játékosokat döntéséről. „Ahogy azt pár hónappal ezelőtt a szurkolói ankéton elmondtam, a döntésemet úgy hozom meg, hogy az a csapat érdekét szolgálja. Jelen pillanatban azt mondhatom, hogy a szívem a maradás mellett szavazott, de az eszem mást diktált” – idézi az oldal Martínt, aki hozzátette, élete legnehezebb döntését hozta meg.

„Az elmúlt hat évben rengeteget kaptam a klubtól, a játékosoktól, valamint a szurkolóktól és a győriektől is, ám úgy érzem, most eljött az ideje a változásnak” – fogalmazott a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedő tréner, aki 2012 óta irányítja a Győrt, s a többi között 3 Bajnokok Ligáját, 3 magyar bajnoki címet és 4 Magyar Kupa-sikert ünnepelhetett az együttessel.

Ambros Martín kifejtette, az elmúlt hetekben az együttes körüli körülmények arra irányították, hogy meghozza ezt a döntést a csapat érdekében.

„A szívem Győré és a csapaté, de az eszem a távozás mellett döntött. Természetesen ez nem befolyásolja az idei szezont, minden fronton győzni szeretnénk! Mindörökké ETO!” – hangsúlyozta Ambros Martín, aki 2016 októbere óta dolgozik román szövetségi kapitányként is, abban az évben Elek Gáborral közösen rövid ideig vezette a magyar női nemzeti csapatot is. A honlap kitért rá: a Győri Audi ETO KC vezetése elfogadta a tréner döntését, és tudomásul veszi azt. Nem hivatalos információk szerint a spanyol tréner az orosz Rosztov-Don kézilabda-csapatának irányítását veszi át.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat