HIRDETÉS

Fülöp István Botoșani-ból Diósgyőrbe igazolhat

Krónika 2017. január 10., 16:04 utolsó módosítás: 2017. január 10., 16:16

Fülöp István, az FC Botoșani labdarúgója közel áll ahhoz, hogy Diósgyőrbe igazoljon. Az NB I-ben szereplő, 9. helyen álló DVTK hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a marosvásárhelyi születésű, 26 éves játékos a Liga 1-ben szereplő klub engedélyével Diósgyőrben edz, ahol múlt héten az orvosi vizsgálaton is átesett. 

„A játékossal folyamatosan zajlanak a tárgyalások, és ugyan közel a megállapodás, de még nem került sor szerződéskötésre” – számolt be hétfőn este a Dvtk.eu. A leginkább balszélsőként és csatárként foglalkoztatott, a Maros megyei Sáromberkéről származó Fülöp Nyárádszeredában mutatkozott be a felnőttek között, majd a Szászrégeni Avântul játékosaként a harmadosztályban szerepelt. 2012-ben került az FC Botoșani akkor másodosztályos csapatához, egy év múlva pedig feljutottak az élvonalba. Az igazi áttörést a jelenlegi szezon hozta meg számára: az őszi idény első nyolc meccsén hét gólt szerzett, azóta viszont nem talált be. Az FC Botoșani 21 mérkőzés alatt 25 pontot gyűjtött a román élvonalban, és a Liga 1 alapszakaszának 8. helyén áll.

Fülöp István korábban a Nemzeti Sportnak adott interjújában jelezte, igényelte a magyar állampolgárságot, és a jövőben annak a válogatottnak mond igent, „amelyik először hívja”. A Transfermarkt.de szakportál – amely már a Diósgyőr játékosaként mutatja be Fülöpöt – 550 ezer euróra becsüli a futballista értékét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS