„Cseh átok” a férfi kézi-Eb-n: harmadszorra is kikapott és kiesett a magyar válogatott

Krónika 2018. január 17., 20:49 utolsó módosítás: 2018. január 17., 22:21

A csehek ellen is alulmaradt a magyar válogatott a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így kiesett a tornáról.

Ligetvári Patrikék (zöldben) képtelenek voltak tartani a 14 gólig jutó cseh Ondrej Zdrahalát (labdával) Fotó: MTI

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány csapata szerdán Varasdon 33-27-re kapott ki a csehektől, így pont nélkül végzett a csoportban, és nem jutott a középdöntőbe.

A magyarok jól kezdték a kulcsfontosságú találkozót, de az első félidő második felében a csehek 12 perc alatt 8-2-es szériát produkáltak, és a szünetben négy találattal vezettek.

A második felvonásban volt egy 4-0-s sorozatuk a magyaroknak, majd az 55. percben egy gólra csökkenthették volna a hátrányukat, ám nem jártak sikerrel, ami végleg eldöntötte a meccset. A cseh játékosok közül Ondrej Zdrahala valósággal sziporkázott, akit képtelenek voltak tartani a magyarok, így 14 találatig jutott a mérkőzésen.

Az MTI emlékeztet: a magyar válogatott az Európa-bajnokság 1994 óta íródó története során mindössze egyszer, 2010-ben búcsúzott nyeretlenül a tornától – érdekesség, hogy az utolsó csoportmérkőzésen akkor is Csehország győzte le a csapatot –, de most először maradt pont nélkül.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat