HIRDETÉS

Eltemették Besztercén a román futball Lordját

Páva Adorján 2017. január 02., 15:41

Eltemették vasárnap Besztercén Jean Pădureanut, a helyi Gloria futballcsapatának volt elnökét, aki 80 éves korában, súlyos betegség után, péntekre virradóra hunyt el a kórházban. 

A Lordnak is becézett egykori sportvezető koporsóját abba a besztercei stadionba is elszállították, amely 2013 óta a nevét viseli. Az arénában mintegy 2000 szurkoló vett végső búcsút tőle a Mediafax hírügynökség beszámolója szerint. A Dolj megyéből származó Pădureanu 1964-ben, még aktív játékosként került – alelnökként – a Gloria vezetőségébe, majd elnök lett. 1990-ben csapata feljutott az élvonalba, és 21 idényen keresztül ott is maradt; a klub legjobb bajnoki eredményét 2003-ban jegyezte, amikor harmadik lett, 1994-ben pedig Román Kupa-győzelmet ünnepelt, aminek köszönhetően  a sportvezető megkapta a Beszterce díszpolgára címet.

Pădureanu rendkívül vitatott tevékenységet folytatott: a mérkőzéseket megbundázó „Szövetkezet” (Cooperativa) meghatározó alakjának tartották. 2014-ben 3 év és 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték az átigazolások dossziéja néven elhíresült perben, ám rossz egészségi állapota miatt börtönkórházban kezelték, majd 2015 júniusában feltételesen szabadlábra helyezték. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS