HIRDETÉS

Copilék nyertek Aradon – Nadalék következnek a Davis-kupában

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2016. március 06., 19:10

Már szombat este továbbjutást ünnepelt Románia férfi teniszválogatottja a Davis-kupa euró-afrikai zónájának első csoportjában, miután az első forduló Aradon rendezett meccsein Marius Copil és Adrian Ungur egyéniben nyert, Horia Tecău és Florin Mergea kettőse pedig párosban aratott győzelmével biztosította be a Szlovénia elleni sikert.

„Már az első naptól erre vártunk, a páros meccs volt igazából az, ahol az ellenfél életben tarthatta volna az esélyeiket. Jól játszottak, de örülök, hogy a mieink végig összpontosították és behúzták a győzelmet” – fogalmazott a csapatkapitány Andrei Pavel a világranglistán párosban harmadik Tecăuék Blaz Rola és Grega Zemlja felett aratott 6:3, 7:6, 7:6-os győzelme után.

Előtte ugyanis a hazai közönség előtt pályára lépő Copil Rolát (7:5, 6:3, 7:6-ra), Ungur pedig Zemlját (4:6, 4:6, 6:3, 7:6, 6:4-re) győzte le egyéniben, így az, hogy vasárnap utóbbi kikapott Rolától 6:3, 6:4-re, már nem jelentett problémát. Az összetett amúgy is 4-1 lett Copil Tomislav Ternar elleni 6:3, 6:3-as sikerével. „Eleinte még izgultam, de a második játszmánál már nyugodtabban játszottam. A közönség is sokat segített, mert nagyon közel éreztem magamhoz, szinte szárnyakat adott” – fogalmazott Copil.

Az aradi eseményre, mint ismert, az összes belépő elkelt. Helyszíni beszámolók szerint pedig Copil meccsén érezhetően többen voltak a sportcsarnokban. Ion Ţiriac szerint ez a siker sokat lendíthet a hazai férfi tenisz népszerűségén is. „Ez nagyon fontos győzelem. Most kellene, hogy 10 ezer gyermek elkezdjen sportolni és a természetes kirostálódás után találjunk olyan tehetséges fiatalokat, akik biztosítják a folyamatosságot” – magyarázta a korábbi teniszklasszis.

Románia tehát továbblépett a második körbe, ahol majd a Rafael Nadal fémjelezte Spanyolország csapatát fogadhatja július 15. és 17. között. Ugyanakkor Ukrajna–Ausztria, Oroszország–Hollandia és Magyarország–Szlovákia meccsek is lesznek.

Magyarország ugyanis huszonegy év útán ismét győzni tudott ebben a csoportban: 3-2-es összesítettel verekedte át magát Izrael legjobbjai felett. Egyéniben Nagy Péter Dudi Szelát, Fucsovics Márton pedig Amir Weintraubot győzte le. Párosban Fucsovics Gödry Levente oldalán biztosította be a továbbjutást. A nyári párharcok győztesei a világcsoportba való feljutásért játszhatnak majd.

A világcsoportban amúgy az már eldőlt, hogy a Svájcot kiejtő Olaszország a lengyeleket felülmúló Argentínával játszik a negyeddöntőben. Továbbjutottak a franciák is, akik Kanadát múlták felül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS