Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Börtönbüntetések a Temesvári Poli támogatása miatt

Páva Adorján | 2017.01.02. [15:32]

Letöltendő börtönbüntetést kapott Gheorghe Chivorchian, a Temesvári Poli labdarúgócsapatának volt vezetője és Constantin Ostaficiuc, a Temes Megyei Tanács korábbi elnöke a sportegyesület önkormányzati támogatása ügyében zajló perben. 

chivorchian_bGheorghe Chivorchian

A temesvári törvényszék nem jogerős ítélete szerint az egykoron a Román Labdarúgó-szövetség főtitkáraként is tevékenykedő Chivorchiant 3 év és 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre, illetve 5 millió 50 ezer lej kártérítés kifizetésére ítélték, mivel bűnösnek találták hivatali visszaélésben vállalt bűnrészesség, illetve okirat-hamisítás vádjában.

A korábban a PNL színeiben politizáló Ostaficiuc 4 év és 6 hónap börtönt kapott, illetve 9 millió 950 ezer lejes kártérítést köteles fizetni a megyei tanácsnak, mert a bíróság szerint hivatali hatalmával visszaélve elérte, hogy 2008 és 2011 között törvénytelen módon támogassa az önkormányzat csaknem 10 millió lejnyi közpénzzel a Poli magánkézben lévő labdarúgóklubját. A december 30-án kihirdetett ítélet – amely szerint a futballklub további két volt tisztségviselője is börtönbüntetést kapott – 10 napon belül megfellebbezhető.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét