BL: főesélyesként kezd a Bukaresti CSM és a Győri ETO

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. október 06., 17:34

Tizenhat csapattal rajtol el hétvégén a női kézilabda-Bajnokok Ligája 2017–2018-as szezonjának csoportköre, de Herbert Müller szerint már most könnyen ki lehet találni, hogy kik jutnak be a budapesti négyes döntőbe.

Fotó: Facebook/Győri Audi ETO KC

Az osztrák válogatott és a német Thüringer együttesének temesvári származású vezetőedzője szerint

a címvédő Győri ETO, a 2016-os győztes Bukaresti CSM és a tavalyi döntős Vardar Szkopje biztosan jegyet vált a Final Fourba, míg negyedikként azt az orosz Rosztov-Dont sorolta a főesélyesek közé, amely pont a magyar bajnokkal egy csoportban kezd.

„Nem tudom, hogy ki okozhat meglepetést, ki lehet képes megfékezni őket. Van két elképesztően nehéz és két nagyon könnyű csoport” – vázolta fel a ProSport hírportálnak, megjegyezve, hogy a román bajnokság alacsony színvonala miatt a bukarestieknek inkább egy erősebb kvartett segített volna abban, hogy formába lendüljenek a BL-sorozat későbbi szakaszaira.

A CSM – amely Helle Thomsen edző irányításával a végső győzelmet célozva építette fel csapatát olyan sztárokból, mint a korábbi BL-gólkirálynő Cristina Neagu és Isabella Gulldén – a Nykobing (dán), a Krim Ljubljana (szlovén) és a Vistal Gdynia (lengyel) gárdáival fog találkozni az A jelű kvartettben.

A magyar bajnok Győri ETO-nak a Rosztov mellett a Midtjylland (dán) és a Brest (francia) lesznek az ellenfelei a B csoportban. Müller selejtezőből érkezett Thüringerje a C jelű négyesben a Vardart, a Ferencvárost és a norvég Larvikot húzta, míg a D csoportban a Cristina Laslót foglalkoztató Buducnost a Metz (francia), a Bietigheim (német) és a Vipers Kristiansand (norvég) együtteseivel fog játszani a november 19-ig tartó csoportkörben.

Müller egyébként már most Győri ETO–Bukaresti CSM döntőre számít.

Érdekesség egyébként, hogy a négyes döntők bevezetése óta még egyetlen csapatnak sem sikerült megvédenie a címét. Sorozatban két BL-serleget ugyanakkor utoljára épp a magyar bajnok szerzett, kerete pedig sokkal erősebbnek tűnik, mint az elmúlt szezonban volt. Első mérkőzését szombaton 20.30-tól vívja otthon – a sérült Tomori Zsuzsanna és Jana Knedlikova nélkül – a Midtjylland ellen, míg a CSM ugyanaznap 20 órától a 2001 és 2003-ban BL-győztes Krimet fogadja.

A Ferencváros már pénteken pályára lép a Vardar vendégeként, míg a Thüringer szombaton a 2011-es bajnok Larvikhoz utazik. A 2012 és 2015-ös BL-győztes Buducnost a Bietigheimot fogadja a másnap Metz–Vipers meccsel záruló első fordulóban.

A férfiak Bajnokok Ligájában már a csoportkör negyedik fordulóját rendezik, szombaton Szeged–Vardar Szkopje (A csoport), vasárnap pedig Veszprém–Kiel (B) és Elverum–Dinamo (C) párosításokkal. A román bajnok emiatt a hatodik fordulós mérkőzését már szerdán lejátszotta, és 31-26-ra megnyerte a Suceava ellen. A férfiak számára hétvégén még EHF-kupa-meccseket is rendeznek, ahol a Iași-ban kedden 28-25-re győztes Bukaresti CSM szombaton a Minszket fogadja a második selejtezőkör első összecsapásán.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat