HIRDETÉS

Belehúzna Gyenes a Dakaron a hosszúra nyúlt pihenő után

Krónika 2017. január 08., 12:37 utolsó módosítás: 2017. január 08., 12:38

Eső miatti kényszerszünet előzte meg a vasárnapi pihenőnapot a Dakar Ralin, amelyen Gyenes Emánuel szatmári motoros javítana top 20-as helyezésén.


Elmosta az eső a Dél-Amerikában zajló Dakar Rali szombati szakaszát, így – az előre betervezett vasárnapi szünnappal együtt – két napot pihenhettek a versenyzők a hétfői folytatás előtt. A KTM-mel rajthoz álló Gyenes Emánuel az összetett 18. helyén állt a világ legnevesebb terepraliversenyének felénél. A brassói Marcel Butuza a 72. helyet foglalta el.

A mezőny a szélsőséges bolíviai időjárás miatt nem vághatott neki szombaton az Oruro és La Paz közötti 786 kilométeres távnak (ebből 527 kilométer lett volna mért szakasz), ugyanis a rengeteg eső miatt kialakult sarat látván a szervezők törölték a hatodik szakaszt. A csapadék pénteken is gondot okozott: szintén a kedvezőtlen időjárás miatt törölték a Dakar Rali ötödik etapjának második felét a bolíviai Tupiza és Oruro között, így csak 219 km-t tettek meg a résztvevők. Addig a motorosok között a a KTM-mel versenyző, angol Sam Sunderland volt a leggyorsabb, aki az összesítésben is átvette a vezetést. Gyenes a pénteki részszakasz 24. helyezettjeként vonult pihenőre, összetettben pedig a 18. helyen állt, 1:42-26-tal lemaradva az éllovastól.


„Pénteken 80 kilométeren keresztül zuhogott az eső, ráadásul most is elkövettem két navigációs hibát, ugyanis a szervezők megváltoztattak valamit a GPS-en: idén már nincs segítségünkre egy nyilacska a helyzetmeghatározón, ez pedig megnehezíti a navigációt. Emiatt ezúttal is elveszítettem 10-12 percet, de ettől eltekintve minden rendben volt, tetszett a verseny” – számolt be pénteki napjáról Gyenes Emánuel. A szatmári motoros szerint – aki a negyedik szakaszon 26., a harmadikon 23., a másodikon 28., az elsőn pedig 33. lett – az a legfontosabb, hogy összetettben a top húszban áll. „Remélem, hogy sikerül feljebb kapaszkodnom” – fogalmazott a partiumi versenyző, aki sajnálta, hogy elmaradt a szombati nap, ugyanis nem nyílt alkalma az előrelépésre.

A szünnapokat követően a verseny a tervek szerint hétfőn a hetedik szakasszal folytatódik, amelynek során a La Paz és Uyuni közötti 622 kilométer teljesítése vár a résztvevőkre. Az autósok között a Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret duó (francia, Peugeot) indul az élről. A Dakar Rali szombatig tart, a cél Buenos Airesben lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS