Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Alibecet már a Steaua futballistájaként díjazták

Krónika | 2017.01.08. [14:28]

Mozgalmas hetet zárt Denis Alibec: a 26 éves román válogatott csatár elhagyta az Astra Giurgiut, és a Steauához igazolt, pénteken pedig 2016 legjobb játékosává választotta a romániai profi és amatőr labdarúgók egyesülete (AFAN) az első három osztályban érdekelt focisták és edzők szavazatai alapján.

0denis-alibec_b

Alibec – aki mintegy 2 millió euróért vált klubcsapatot – a Calatis Mangalia együttesében kezdte pályafutását, majd ifiként a Steauához került, onnan pedig a Konstancai Farulhoz. Itt figyelt fel rá 2009-ben az olasz Inter, amelynél viszont nem jutott jelentős szerephez. Kölcsönjátékosként megfordult a Mechelenben, a Viitorulnál és a Bolognában, majd 2014-ben megvette az Astra.

A jelenlegi bajnoki címvédő, anyagi gondokkal küszködő giurgiui csapatban szárnyalni kezdett: 83 mérkőzésen 41 gólt lőtt, és 2015-ben bekerült a válogatottba is, amelynek színesien hat összecsapáson egyszer volt eredményes. A jelenlegi szezonban 13 találkozón lépett pályára és 3 találatot jegyez. Denis Alibecet a román futball decemberi gáláján is az év játékosává választották.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét