Sikeres volt a szentgyörgyi Zene máshol program

Bíró Blanka 2013. június 23., 15:24

Közel kétezer gyerek vehetett részt örömzenélésen a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Főváros program részeként a múlt héten.

A Városimázs Iroda helyi zenészeket kért fel, hogy nem megszokott helyeken, spontán akciók részeként lepjék meg a sepsiszentgyörgyieket zenei produkciókkal.  \"A város eddigi legvagányabb zenei projektje volt a Zene máshol\" – vélekedett Ferencz Áron zenész, aki három különböző felállás tagjaként középiskolásoktól óvodásokig szólított meg a zenén keresztül gyerekeket.  Volt, ahol a dzsessztől elindulva a mai, elektronikus zenei dallamokig jutottak el, volt, ahol improvizáltak, az óvodásoknál pedig „fejre kell állni, nem elég a zene\". Ferencz Áron kíváncsian várja folytatást, mint mondta, elsősorban az érdekli, hogyan reagálnak majd a felnőttek, hiszen eddig az derült ki, a diákokkal működött a zenei meglepetés.

Luiza Zan, Románia egyik legjobb dzsesszénekesnője számára is tartogatott premiert a Zene máshol program, ő ugyan foglalkozik diákokkal, de óvodásoknak még ő sem énekelt. Elmesélte, a kicsik nagyon lelkesedtek a zene és a ritmusok világa iránt, egy helyszínen \"jam sessionre\" is sor került. Az énekesnőt kellemesen meglepte, hogy a Református Kollégiumban például nagyon jól felszerelt, a zenéléshez megfelelő teremben léptek fel.

A szentgyörgyi Folker együttes dalai nem voltak ismeretlenek a gyerekek számára, tudtuk meg Györgyjakab Katalin szotyori óvónőtől, de természetesen az élő találkozás ereje erősebb. Van helye a zenének a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskolában is, hangsúlyozta Gazdag Ildikó igazgatónő. A Folkert együttes itt nemcsak zenélt, de a táncos játékba is becsalogatta a fiatalokat. 

A zenei meglepetésben részt vett a Művészeti Líceum gyerekkórusa, Albert Nagy Örs, Éltes Áron, Ferencz Áron, Gáspár Álmos, a Folker együttes, Luiza Zan, Orbán Ferenc és zenekara, a Fabatka együttes, Váncsa Levente, Kerezsi Csongor és Könczey Jenő. A nyár folyamán városi köztereken, középületekben, többek a Sugás Áruházban, a piacon vagy a strandon találkozhatnak a szentgyörgyiek „véletlenszerű\" zenei produkciókkal.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat