HIRDETÉS

Visszavont fellebbezés: letett az OTP Románia a görög leánybank megvásárlásáról

MTI 2018. április 19., 13:59 utolsó módosítás: 2018. április 19., 14:01
HIRDETÉS

Az OTP nem veszi meg a görög National Bank of Greece tulajdonában álló romániai Banca Românească 99,28 százalékos tulajdonrészét – közölte a pénzintézet csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint megszűnt a romániai Banca Românească S. A. (BROM) 99,28 százalékos tulajdonrészének, valamint a National Bank of Greece S.A. (NBG) más leányvállalataihoz tartozó egyéb romániai kitettségek OTP Bank Romania S.A. (OBR) által történő megvásárlására vonatkozó 2017. július 26-án létrejött adásvételi szerződés.

Erre tekintettel az OTP romániai leányvállalata 2018. április 18-án visszavonta a Román Nemzeti Banknál (RNB) időközben benyújtott fellebbezését az RNB első fokú döntésével szemben, melyben az RNB nem hagyta jóvá a tranzakciót.

HIRDETÉS

Az OTP március 19-én még azt közölte, hogy vizsgálja a felügyeleti levél tartalmát, amelyben a Román Nemzeti Bank közölte, hogy nem hagyta jóvá az OTP romániai leánybankjának újabb akvizícióját. Az akkori tájékoztatás szerint a Román Nemzeti Bank március 14-én vezetői levélben értesítette az OTP Bank romániai leánybankját arról, hogy nem hagyta jóvá a National Bank of Greece tulajdonában álló romániai Banca Românească 99,28 százalékos tulajdonrészének, valamint a National Bank of Greece más leányvállalataihoz tartozó egyéb romániai érdekeltségek megvásárlását.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS