Klaus Johannis államfő részt vesz a New York-i ENSZ-közgyűlésen

Hírösszefoglaló 2018. szeptember 25., 17:19

Megérkezett kedden az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) székházába Klaus Johannis. A román államfő az ENSz Közgyűlésének 73. ülésén vesz részt New Yorkban.

Fotó: Rotaractmun.org

A román küldöttség további tagjai: Teodor Meleşcanu külügyminiszter, Ana Birchall miniszterelnök-helyettes, Románia stratégiai partneri kapcsolatainak gyakorlatba ültetéséért felelős miniszter, Bogdan Aurescu elnöki tanácsos és Ion Jinga, Románia ENSZ-nagykövete.

Hétfőn Johannis részt vett az amerikai elnök és felesége által adott fogadáson, amelyet hagyományosan az ENSZ Közgyűlésén részt vevő küldöttek tiszteletére rendeznek meg.

A román államfő szerdán szólal fel az ENSZ Közgyűlésének 73. ülése keretében, amelyen a szervezet valamennyi – szám szerint 193 – tagállama képviselteti magát.

Az ENSZ Közgyűlésének 73. ülése szeptember 18-a és október 5-e között zajlik, elnöke María Fernanda Espinosa Garcés ecuadori politikus és diplomata. Ő az első nő a latin-amerikai és karib térségből, aki ellátja ezt a tisztséget.

Az ENSZ idei tanácskozásának fő témái többek közt a nemek közötti egyenlőség, a migráció, a menekültkérdés, a méltó munkakörülmények, a fiatalok szerepe a béke és biztonság megőrzésében, valamint a fogyatékkal élők jogvédelme.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat