Bosszúból mészárolt le újságírókat a marylandi gyilkos

MTI 2018. június 29., 19:13 utolsó módosítás: 2018. június 29., 19:14

Pénteken vádat emeltek a marylandi Annapolis lapjának újságíróit csütörtökön meggyilkoló férfi ellen. Pénteken vádat emeltek a marylandi Annapolis lapjának újságíróit csütörtökön meggyilkoló férfi ellen. Jarrod Ramos egy elveszített sajtóper miatt állt bosszút. 

Jarrod Ramos öt ember életét oltotta ki

A 38 éves Jarrod Ramos ellen öt rendbeli gyilkosság miatt emeltek vádat a megyei bíróságon. A férfi, aki a marylandi fővárostól, Annapolistól mintegy 40 kilométernyire lévő Laurel városában él, csütörtökön puskával és füstgránátokkal felszerelkezve rontott be az annapolisi Capital Gazette című lap szerkesztőségébe, és azonnal lövöldözni kezdett.

Négy újságírót és egy lapeladással foglalkozó munkatársat azonnal agyonlőtt, és többeket megsebesített.

Kiderült, hogy Ramos bosszúból gyilkolt: az 1727 óta megjelenő és elsősorban helyi hírekkel foglalkozó lap ugyanis korábban megírta, hogy az egyik közösségi oldalon egy nőt zaklatott, amiért 2012-ben rágalmazásért beperelte az újságot, ám a sajtópert elveszítette. Az a két újságíró egyébként, aki annak idején a cikket írta, már nem dolgozik a lapnál.

A Gazette pénteki számában a publicisztikai oldal üresen jelent meg, a főszerkesztő szerint azért, hogy a lap így jelezze: nincsenek szavai a történtekre. Péntek este Annapolisban és Washingtonban gyertyás virrasztást tartanak az áldozatok emlékére. Csütörtök estétől a rendőrség a szintén marylandi Baltimore-ban – ahol a Baltimore Sun című lap szerkesztősége van –, valamint New York-i médiumok épületei előtt megerősítette a biztonsági intézkedéseket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat