A Kereszténydemokrata Internacionálé teljes jogú tagja lett az RMDSZ

Krónika 2018. február 16., 22:26 utolsó módosítás: 2018. február 16., 23:09

A Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) teljes jogú tagjává választották az RMDSZ-t − döntött a világszervezet végrehajtó bizottságának budapesti ülése pénteken.

Fotó: RMDSZ

A Kereszténydemokrata Internacionálé a világ kereszténydemokrata és centrista alakulatait tömörítő szervezet. Ennek európai szárnya az Európai Néppárt (EPP), amelynek az RMDSZ is tagja.

A budapesti csúcstalálkozó kiemelt jelentőséggel bír, hiszen eddigi megfigyelői státusunkat teljes jogú tagságra váltottuk − nyilatkozta a döntést követően Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. Rámutatott: a tagfelvételt tavaly kezdeményezte a szövetség, amely fontosnak tartja a magyar közösség hangját a nemzetközi fórumokon is hallatni, maga szerény eszközeivel pedig a globális közpolitikák alakításához hozzájárulni. 

Kelemen Hunor szerint az elmúlt száz év tanulsága az is, hogy a stabil értékalapokkal és keresztény gyökerekkel rendelkező országok azok, amelyek a leghamarabb elindultak a fejlődés útján.

Úgy véli, a fontos kihívások előtt álló Európának előbb-utóbb azt is el kell döntenie, milyen értékalapra kívánja jövőjét építeni. „Az elmúlt kétezer évet nem szabad feladni, keresztény örökségét ezután is bátran kellene vállalnia kontinensünknek” − idézte az RMDSZ hírlevele a szövetségi elnököt. 

A Kelemen Hunor szövetségi elnök által vezetett RMDSZ-delegációnak Tánczos Barna, Derzsi Ákos szenátor és Kovács-Kurkó Cecília, a szövetség külügyi tanácsosa volt a tagja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat