Rendkívül népszerű Brassó megye a turisták körében

Krónika 2018. január 16., 16:02

Összesen több mint másfélmillió turista látogatta meg 2017-ben a brassói Fekete-templomot, a törcsvári kastélyt és a barcarozsnyói várat.

A törcsvári kastély Fotó: Castelulbran.ro

A látogatók száma tekintetében a törcsvári kastély vezet: 835 116 belépőjegyet adtak el tavaly, 2016-ban ez a szám 798 298 volt. Mint Bogdana Balmuş, a népszerű turisztikai látványosság szóvivője elmondta, az ingyenes rendezvények résztvevőivel együtt a látogatók száma körülbelül egymillióra tehető.

A kastélyt felkereső turisták 60 százaléka külföldi volt, az intézmény tavalyi üzleti forgalma pedig 6 millió euróra tehető.

Nőtt a barcarozsnyói várba belépőjegyet váltók száma is, a tavalyelőtti 406 000-hez képest tavaly már 418 838-an vásároltak jegyet, hogy megtekinthessék a várat.

A Brassó fő idegenforgalmi célpontjának számító Fekete-templomot 278 442-en keresték fel 2017-ben. Az érdeklődők több mint fele külföldi volt – közölte az Agerpres hírügynökséggel Anca Mihaela Milea illetékes.

Amint arról korábban beszámoltunk, a hivatalos statisztikák szerint a Brassó megye országos szinten a harmadik helyen áll – Bukarest és Konstanca megye után – a turisták száma és a vendégéjszakák száma tekintetében.

A magánszférában is járhatnak üdülési utalványok

A képviselőház munkaügyi bizottsága jóváhagyta hétfőn a 2017/46-os sürgősségi kormányrendelet törvényerőre emelő tervezetet, és egy módosító indítvánnyal rögzítette azt is, hogy az üdülési utalványokat a magán- és az állami szférában egyaránt adni lehet. A módosítást a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kezdmeéynezte, mivel meglátásuk szerint a kormány által beterjesztett szövegben ez nem volt egyértelmű.

Egy másik módosítás szerint lesznek elektronikus és a papír alapú voucherek, utóbbiak nominális értéke egy most elfogadott indítvány értelmében a korábbi 50 és 100 lej helyett 5 és 100 lej egész számú többszöröse lesz. A jogszabály leszögezi, a csekket tilos áruba bocsátani, tilos készpénzt visszaadni belőle és tilos más értéken kínálni a turisztikai szolgáltatást, mint egyéb fizetőeszközök esetében. A tervezet az ipari bizottsághoz kerül, majd a plénum tárgyalja. A képviselőház a döntő testület. 
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat