Pénteken hagyják jóvá a minimálbér-emelést: a munkaügyi miniszter szerint a rendelkezés január elsejétől lép életbe

Hírösszefoglaló 2018. december 03., 16:05 utolsó módosítás: 2018. december 03., 16:09

Pénteki ülésén hagyja jóvá a kormány a minimálbér emeléséről szóló határozatot, amely vélhetően január elsejétől lép életbe – közölte hétfőn a munkaügyi miniszter.

Fotó: Thomas Campean

Marius Budăi rámutatott, a hét folyamán még egyeztetnek a témáról, a minimálbér-emelésről szóló határozat végleges formája azonban a pénteki kormányülésre készül el, és akkor el is fogadja a kabinet. „Előreláthatóan január 1-jétől fog életbe lépni” – tette hozzá a miniszter.

Az Agerpres tudósítása szerint a tárcavezető részt vett hétfőn a fogyatékkal élők számára szervezett bukaresti állásbörzén, ahol nyilatkozatában többek között arról is beszélt, hogy

jövő évben gyakorlatba ültetnek az egységes bértörvényben rögzített minden intézkedést.

A kormány november 9-i ülésén elfogadta a differenciált minimálbér bevezetését lehetővé tevő sürgősségi kormányrendeletet. A tervek szerint a középfokú végzettséggel, illetve kevesebb mint 15 év szolgálati idővel rendelkezők esetében 2080 lejre, a felsőfokú végzettséggel és több mint 15 év szolgálati idővel rendelkezők esetében pedig 2350 lejre nő majd a kötelező legkisebb munkabér.

Múlt hónap elején Lia Olguţa Vasilescu volt munkaügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy még december 1-jétől emelni fogják a minimálbért, a munkáltatók nyomására azonban végül halasztották az intézkedést.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat