Húsvét előtt nem adják át a Szászsebes és Torda közötti vitatott autópálya-szakaszt

Bálint Eszter 2018. január 11., 13:19

Ahogyan az várható volt, kilencven nappal elhalasztották a Szászsebes és Torda közötti autópálya 3-as szakaszának átadását a közúti infrastruktúrát kezelő vállalat (CNAIR) által megállapított rendellenesség miatt.

Illusztráció

Alin Şerbănescu, az útügyi hatóság szóvivője elmondta, legkorábban húsvét után lehet majd közlekedni a Nagyenyed és Marosdécse közötti sztrádaszakaszon, de ez az időjárástól is függ. Elmondása szerint az érdesség, a tapadás terén találtak rendellenességeket, ugyanakkor

bizonyos helyeken a burkolat egyenletességével is gondok vannak, bitumentöbbletet észleltek, és a hidak kivitelezésében is találtak kivetnivalót.

Mint kiderült: a három rétegből álló aszfaltburkolatnak sem a sűrűsége, sem a vastagsága nem egyezik azzal, amit a projekt előírt.  A CNAIR szóvivője szerint a kivitelező ugyanígy járt el a Lugos–Déva-autópálya 1-es szakaszának építésekor, és ezen az úton máris megjelentek a repedések.

Amint arról beszámoltunk, kedden három CNAIR-kül­döttség is ellenőrizte a 8,5 km hosszú sztrádaszakaszt, és azt mondták, ugyanazokat a problémákat tapasztalták, amelyeket a novemberi ellenőrzéskor is. A Szászsebest Tordával összekötő, összesen 70 km hosszú autópályát az eredeti tervek szerint 2016 végéig kellett volna megépíteni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat