Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Gyerekpénz: igazságtalan védőhálóról beszél a miniszter

Bálint Eszter | 2017.01.03. [23:34] | Utolsó módosítás: 2017.01.03. [23:48]

Akkor lehetne növelni a gyermekeknek járó támogatás („gyerekpénz”) összegét, ha az átlagnál nagyobb jövedelemmel rendelkező családokban nevelt fiatalkorúak nem részesülnének a szociális juttatásban – szögezte le kedden Dragoş Pîslaru munkaügyi miniszter. 

gyerekpenz_ill1_b

„Egy államban általában azok részesülnek a szociális juttatásokban, akiknek szükségük van arra a pénzre. A gyermekpénzt úgy adják, hogy nem veszik figyelembe a család anyagi helyzetét. A paradoxon pedig az, hogy nem adják automatikusan, kérvényezni kell, és ha megnézed az igényléseket, akkor elmondható, hogy az átlagnál nagyobb jövedelemmel rendelkezők körül igen kevesen nem kérik a 84 lejes támogatást” – ismertette a helyzetet a technokrata kormány tárcavezetője.

Véleménye szerint polgári öntudatra lenne szükség, hogy akik nem szorulnak rá arra a 84 lejre, azok ne kérjék, hiszen így több jutna a valóban rászorulóknak. „De érteniük kell, hogy miért teszik, és garantálni kell, hogy az állam ezeket a 84 lejeket valóban a rászorulók között osztja szét. Ez egy olyan intézkedés, ami nem feltételez pluszpénzeket” – mutatott rá Pîslaru.

Szerinte a fűtéstámogatást sem korrekt módon ítélik meg, mivel a pénz nem azokhoz jut, akik valóban rászorulnak, hanem a közép- és felsőosztályt segítik. „Az állam több szubvenciót nyújt a nagyobb jövedelemmel rendelkezőknek, mint a szegényeknek, mivel a szegények nincsenek rácsatlakozva a távhővezetékekre, ők fával és egyéb dolgokkal fűtenek. De kinek van bátorsága ezeket a dolgokat felemlegetni választási évben?” – tette fel a kérdést Pîslaru. Elmondta, jelenleg mintegy 250 ezer személy részesül különféle állami támogatásban, számuk pedig nőni fog a kormány által tavaly elfogadott intézkedéseknek köszönhetően.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
4.
kek prucsok
2017.01.04., szerda [17:50]
Hát igen, vannak egyenlőek, egyenlőbbek és legegyenlőbbek, ésszerű alapokon te az utóbbiakhoz tartozhadsz.
3.
kínai
2017.01.04., szerda [11:15]
Mi a nyavalyának mondana le valaki a gyerekpénzről addig,amig a kedves képviselő urak sem mondanak le a pótnyugdíjukról,hogy azoknak akik nagyon keveset kapnak több jusson?
2.
zold prucsok
2017.01.04., szerda [10:02]
Kik esnek bele a szocialis juttatasok csapdajaba? Maguk a szocialistak-kommunistak. Ahol nincs esz nem varhatjuk el hogy elvi es esszeru alapokra helyezzenek barmi intezmenyt mert mindig furja a zavarodott elmejuket az "egyenlotlenseg". Annyi millio halott utan meg mindig nem tanultak meg hogy az emberek nem egyformak es nem is egyenloek, de ok minden aron ezt probaljak megvalositani es ilyen 100 lej alatti oszegeket is bevetnek a kommunista forradalom megvalositasara. Rohejes lehetne, de eppeg nem az, hogy mennyi agymosott idiota van a vilagon.
1.
amon
2017.01.04., szerda [09:25]
Ehhez pedig az kellene, hogy a támogatásokat ne a dúsgazdagok dolgozzák ki és szavazzák meg hanem az arra rászorulók, mint a luxus nyugdijakat. Ilyen egyszerű Főnök Úr.
Hozzászólások4