HIRDETÉS

Érdeklődés székely kempingek iránt

Krónika 2016. március 07., 20:05 utolsó módosítás: 2016. március 07., 20:40

„Egyedi színfoltja volt a Székelyföld a március 3–6. között Budapesten megszervezett Utazás kiállításnak, amelyen 28 ország 350 kiállítója vett részt. A budapesti Hungexpo kiállítótérben berendezett expón újra bebizonyosodott, hogy az anyaországiak számára kedvelt úti cél térségünk, ez az érdeklődők számában is megmutatkozott” – számolt be a budapesti tapasztalatokról hétfői közleményében a Kovászna megyei önkormányzat.

Mint ismeretes, a Székelyföld visszatérő vendége Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjének. A négynapos rendezvény ideje alatt az anyaországban élők főként falusi szálláshelyek, szervezett programok, gyerekbarát szállások és szabadidős tevékenységek, mofetták és gyógykezelések felől érdeklődtek. Továbbá kíváncsiak voltak a kulturális vonatkozású rendezvényekre, helyszínekre, valamint ismert és keresett esemény volt az Ezer Székely Leány Találkozó és a csíksomlyói pünkösdi búcsú.

Harmincötezer látogató az expón
Idén is több mint harmincötezren látogattak ki a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba, a 39. alkalommal megrendezet Utazás kiállításra, amelyen március 3. és 6. között 28 ország 399 kiállítója vett részt – közölte hétfőn a Hungexpo Zrt. az MTI-vel. Kiderült, a csütörtöki szakmai nap látogatottsága 20 százalékkal volt magasabb, mint tavaly, és vasárnap is több látogató érkezett a Hungexpo vásárközpontba, mint 2015-ben. Az idei Utazás kiállítás szakmai díszvendége Kína volt. A kiállítás kulturális díszvendége az idei olimpiai játékok házigazdája, Brazília, a belföldi díszvendég Budapest volt.

Dombora Lehel, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ügyvezető igazgatója szerint a szakkiállításon való részvétel azért is fontos, hogy az ilyen jellegű piaci igényeket felmérjék, és reagálni tudjanak rájuk.

„A Székelyföld a borvizek hazája, számos gyógykezelési lehetőséggel, ezért standunkon különböző borvizeket kóstolhattak meg az arra járók a háromszéki borvizes fürdőket működtető Aquasic Egyesület jóvoltából. Sokan érdeklődtek kiépített kempingek iránt, ami mifelénk sajnos egyelőre kiaknázatlan terület annak ellenére, hogy számos helyszín megfelelő lenne erre a szolgáltatásra. A több ezer szóróanyag, katalógus, amellyel szakembereink a Székelyföldre csábították a látogatókat, elégtelennek bizonyult” – idézi a közlemény a szakembert.

Az idei Utazás kiállításon Háromszéket a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Hargita megyét a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, Székelyudvarhelyet és környékét a Szinfotour, Csíkszeredát és környékét a Csíkinfo iroda, Gyergyószéket Gyergyószentmiklós önkormányzata, a Borvizek útját az Aquasic Egyesület képviselte.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS