Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Tőkés gratulál az RMDSZ-nek, és cáfolja „román szavazatát"

Krónika | 2016.12.14. [13:52] | Utolsó módosítás: 2016.12.14. [14:40]

Tőkés László gratulált az RMDSZ választási eredményéhez, ezúttal cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint román pártra szavazott volna a romániai törvényhozási megmérettetésen.

tokesszav_b

Az európai parlamenti képviselő (képünkön jobbra) szerdai közleményében szóvá tette, hogy a sajtó nyilvánossága révén és „fű alatt" egyesek rosszhiszeműen azt terjesztik, hogy román pártra adta le voksát a december 11-i választáson. Ezek a vélekedések onnan eredtek, hogy szavazata leadása után – a volt református püspök nagyváradi lakosként a bejelentett állandó lakhelye szerinti szavazókörben voksolt a bihari megyeszékhelyen – kibocsátott vasárnapi közleményében Tőkés leszögezte: bihari magyarként nem adhatta szavazatát „a megyei listák korrupt jelöltjeire, sem a magyar nemzeti önrendelkezés árulóira". Hozzátette: a Ceaușescu-diktatúra bukásának évfordulójához közeledve „a demokratikus rendszerváltozás lehetséges folytatására" szavazott.

Szerdai közleményében az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke leszögezte: nem szavazott román pártra. „Választási lehetőségemet azonban behatárolta az a feloldhatatlan negatív körülmény, hogy bihari szavazópolgárként – jó lelkiismerettel – nem szavazhattam a megyei listák azon bejutó helyen szereplő jelöltjeire, akik a korrupció vádja alatt elítélésére váró Kiss Sándor volt megyei RMDSZ-elnök cinkosaiként, saját püspökségem idején, egyházamat megfosztották a Széchenyi-tervpályázaton az Ady-központ céljaira elnyert 320 millió forintos támogatástól" – közölte Tőkés László, felkérve mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a választás szabadságának demokratikus jogát.

Mindezeken túlmenően az EP-képviselő gratulál ahhoz, hogy az RMDSZ nemzetpolitikai viszonylatban „Bukaresttől Budapest, a román versenypártoktól pedig a Fidesz–KDNP irányában mozdult el, és ennek jegyében szerzett újabb mandátumokat Románia törvényhozásában.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
30.
cáf
2016.12.15., csütörtök [11:59]
Tőkés László egy van?
Na, ezzel megnyugtattál. Belőle egy is bőven elég. Sok is.
29.
nevetségesek
2016.12.15., csütörtök [10:41]
A 7-l nem több, csak egyre kevesebb vagy - vagytok, és Te -Ti ,Isten előtt el tudtok számolni a tetteitekért ? Tudtad ,hogy akik feladják a szabadságukat az átmeneti biztonságért ,sem szabadságot sem biztonságot nem élveznek!?Tőkés László támadható, nem szorul védelemre , de akkor is egyéniség marad, akikből kevés van! Nem vásárolt, nem adott el szavazatokat mint sokan mások !! A helyedre !!
28.
ismeretlen877
2016.12.15., csütörtök [09:45]
Tokes Ur fejeze be a magyarok szethuzasat!On pap volt es Puspok de a politika es a hatalom vagy elvette azeszet meg azt is ami megvolt!Neki nem az egyhaza kell hanem a politika na meg a dicsoseg!Szegyen Tokes Ur!Isten elott vajon hogy fog elszamolni??????
27.
jankoahegyrol
2016.12.15., csütörtök [00:52]
Ez a nagyon okos és tanult fotelharcos olyan helyeken is jár ahol a leghatározottabb ahonnan mások és a mások is elfutnak. Ezt a fotelharcost nem vezeted le csavarintosan tényerõre emelt hazugságokkal. Ennek a fotelharcosnak nem fogod be a száját. Vazul tanulj meg nyugodtan olvasni , kérdeztem vagy állítottam? Különben igaz. Minden faluban önjelölt prédikátorok buzdították a népet, mert ha nem így vagy úgy. Csendben , diszkréten halkan. Tanulj meg olvasni . Hányat varázsolt el a fidesz? Hánynak pénzérdeke a folytatás? Az egyik legnagyobb hazugság , hogy érdekeimet politikusok képviselik.A politikusok a pénzérdeket képviselik a választópolgárral szemben. Amikor túlzásokba esnek mindig nõ a nyugtalanság. Errõl nem lehet hatékonyan huzamosabb ideig hazudni. A szavazópolgár érdeke pedig a béke , a nyugalom , a rendezett háttér ahol elhelyezkedhet és kibontakozhat tehetsége szerint. Mégvalami : Már a kommentszekció is csak az eggyeseké? Kettesek mit csináljanak ha nem mondhatják el amit gondolnak? Kötelességednek érezted reagálni ? Igen , mert ez látszik. A tökéletes látszatra pedig vigyázni kell , ez látszik például az oktatáson , kit érdekel ha bunkó a kölyök amikor gyönyörüszép statisztikákat elemzéseket , kiértékeléseket és egyéb szemétségeket lehet írogatni hülye látszatra kínosan vigyázó szülõknek? Ez látszik az oltármászó gazemberek pofáján is. Dobozoljatok mindent külön-külön pedánsan. Hajrá.

Ez a sokszámos már megint . Ki jajgat ? Te biztosan , azért mert visszajöttem. sri ? O van ott egy szenátor is , állítólag az érdekeinket képviselte , képviseli és nem én szedem le a magyar feliratokat , hanem az általa is felügyelt szervezet , én jajgatok õ nem tud semmirõl semmit , csak hallgat errõl mint a ...a füben. Ott van , annál beépítettebb nem lehet senki a legtetején szóval .. találj ki jobbat , bosszantó ez az igénytelenség , legalább hazudni tanuljatok meg rendesen. Mit tudsz te a roncsokról? Nem tudsz te semmit sokszámos pártpapagáj.
26.
Vazul
2016.12.14., szerda [23:19]
(Fa)jankó menj vissza a hegyre.Mikor szálltok már le a magas lóról ti kristálytiszták - énnekem meg nektek a fennhéjjazó beképzelt dumátoktól van herótom. Mégis honnan veszed a bátorságot hogy azt állitsd, hogy az rmdsz-re csak a tanulatlan falusiak szavaztak? Ki vagy te hogy mindezt ennyire tudod? Te nagyon okos és tanult fotelharcos jegyezd meg: hiába gondolod ha érvénytelenül szavaztál, akkor senkire se tetted le a voksodat. Neem...te azt választottad, hogy téged egy román képviseljen. Én olyan vidékról származom, ahol tizenegynéhány éves koromig azt hittem hogy a "magyar" román elnevezése a "bozgor" mivel minket csak igy szólitottak a frátyék. Most te ne gyere itt azzal, hogy minket a románok is megfelelőképpen tudnak képviselni, mert nem hiszek neked. Jól jegyezd meg jankó a hegyról (és remélem ezzel nem Avram Iancura utaltál te kis sri-s beépitett hozzászóló): a legroszabb magyar képviselő is jobb egy románnál.
25.
1234678
2016.12.14., szerda [22:14]
Nem jó helyre írtad a sirámodat, Jankeó! Itt ez egy tisztázó közlemény.
Ami a választásokat illeti, azt javasolom, vedd lazán, ne jajgass ezen a néven és sok máson, amelyeken szinte kivétel nélkül lököd az idegbeteg dumát. Nem szavazol? Érvénytelent szavazol? Rendben, maradj meg te ezzel a bajoddal, ne fertőzz másokat! Próbáld valami mással elfoglalni magad, mert a politika téged ronccsá tesz, ez mindegyik korábbi beírásodból is világosan látszik, érződik.
24.
jankoahegyrol
2016.12.14., szerda [21:17]
Sikerült a maffiát betojatással legitimizálni , hát valóban nagy ünnep. Gyõzött a meglovagolt butaság. Az érvénytelent szavazó kommadónak igaza van , mérlegre vetették a képviseletet és a maffiával szembeni undort , hallgattak a józan eszükre. A többit sikerült betojatni , lefizetni , fidesszel elvarázsolni. Jön a világvége és csak a parlamentbõl irányított maffia tudja megakadályozni. Büntetõeljárások az elmúlt évtizedek nyilvánvaló rablásai után? Szõnyeg alá seperve simán, legitimizáltuk. Hányan szavaztak az RMDSz-re 18 -35 éves külföldet megjárt fiatalok közül? Hányan szavaztak az RMDSz-re olyan falusiak akik megyehatáron kívül még sosem jártak? Hányan szavaztak az RMDSz-re olyanok akik azt sem tudják hogyan kell bekapcsolni egy számítógépet , akik nem tudnak románul , nincs még nyolc osztályuk sem ? Csak azért mert valaki azt mondta ? Mind szavazók és mind kompetensen nyilvánítanak véleményt ? Tudják mind , hogy mi történik az országban? Nem nem, a manipuláció veszélyének ezek a felvilágosult emberek nincsenek kitéve , kenik-vágják a társadalomtudományokat , a makroekonomiját , a mikróba pedig legalább annyi eszük van , hogy nem tesznek macskát. Hordószónokokkal riogatnak odébb , jajmilesz ha LePenek kerülnek hatalomra ? Hogy lehet ennyire mellélõni eszem f megáll. A LePenek Faragek hatalomrakerülése következmény, hogy nem lehet ezt megérteni? Itt van az a remetei tejgyár példának , gépek a helyükön , lenne amibõl dolgozni , lehetne értékesíteni de mégis szét kell vágni. Az ilyenek miatt írták a verset , black milk of a daybrake we drink...a túl sok ilyen sorsra juttatott gyár miatt . Hallgatunk , dicsõítünk vagy kényszerítünk?
23.
cáf
2016.12.14., szerda [19:06]
Amúgy ez messze durvább affér, mint a Biró Zsolt "spágás" beszéde, ami valójában vagánykodás volt.
Mi következhet? Lemondás Tőkés Úr, lemondás!!!
22.
csakis
2016.12.14., szerda [18:59]
Itt felsoroltal mindenkit de elfelejtetted megemliteni hogy ok nem vettek el sem a nyugdijakat sem a fizeteseket 2010 ben es legyszives nezz utana hogy hany csalad maradt ados a kozoskoltseggel hargita megyeben 2011ben ami ugye bizonyitja hogy a csaladok tobbsege allami alkalmazott vagy jobb esetben egyik plusz a gyerek es ezaltal kiestek a kozepkategoriabol .most ha ujra vezereink lesznek es konnyebb a kilakoltatas az uj torveny szerint akkor mi lesz ezzel a nepcsoporttal szerinted?
21.
cáf
2016.12.14., szerda [18:55]
Tök jó. A Fidesz nem bátorítja a határon túli magyarok Most-Híd szerű pártszerveződéseit, s erre fel az egyik Fidesz-képviselő román Most-Hídra szavaz. Az USR-re. Mert csak ez lehet a nyilatkozat szerint. "Demokratikus rendszerváltozás". Tökéletesen oda illik.
20.
hahaha
2016.12.14., szerda [18:52]
A fidesz EU képviselője az USR-t választotta.
Ez van.
19.
Tudoros
2016.12.14., szerda [18:49]
Ez igaz.
Most sem akárki. A fidesz EU- képviselője. havi 10.000 euró
fizu jár érte.
18.
alighieri
2016.12.14., szerda [18:48]
Ez jó! Tetszik a szöveg!
17.
hahaha
2016.12.14., szerda [18:43]
Na, és van egy többnemzetiségű, (zsidó) párt, amelyet állitólag Swartz fináncál. USR-
16.
Vazul
2016.12.14., szerda [18:42]
Bingó! Ezer köszönet Dante! Már napok óta azon tipródtam, hogy kikre voksolhatott nemzetünk reménycsillaga! Erre jössz te és puff! Egyből megvilágositottad elmémet. Hát ez az, hogy a fenébe nem gondoltam erre - pedig minden egybevág! Nem magyar párt! Stimm. Nem román párt! OK! A demokratikus rendszerváltozás lehetséges folytatója? Hmmm...kik is jelentik a jövőt Erdélyben...lássuk csak ... megvan a megfejtés! Partida Romilor "Pro-Europa", csak ez maradt, erre a pártra nyomhatta a pecsétet. Gratula Tőkés bulibasa! Nem hiába volt az európai parlamentben a roma népnek - új választott népének annyira harcias jogvédője! Tetrailes bahtalo!
15.
alighieri
2016.12.14., szerda [18:37]
Demokratikus rendszerváltozásról a román-magyar tagokkal büszkélkedő USR beszélt a kampányban.
14.
alighieri
2016.12.14., szerda [18:31]
Igen? És az hogy talál a "demokratikus rendszerváltozás lehetséges folytatásával"?
Mert én nem látom az összefüggést, a felsorolt és a többi kis etnikumnak a szavazástól függetlenül van egy-egy képviselője.
13.
dante
2016.12.14., szerda [18:00]
Akinek nem esik le az, hogy kire szavazhatott ha nem magyar es nem roman partra szavazott: a szavazo lap vegen volt meg jo nehany part: cigany part, lengyel part, szerb part, ukran part, bolgar part stb......... szoval volt ott valasztasi lehetoseg. Okosok.
12.
sittespárti kritika
2016.12.14., szerda [17:51]
Tőkés legalább valamit felmutatott amikor szembeszegült a diktatúrával de a nagy minta rmdsz-esek akkor is az Elena lába közit nyalták, ennyi különbség minimum van, se a különbség máig megmaradt
11.
nevetségesek
2016.12.14., szerda [17:35]
Rászedett "atyafi",mert a székelységtől messze jársz, nem hallgatni megnémulni fogtok ,csak idő kérdése! Vonulj a "biped" falkáddal a helyetekre és fogjátok vissza magatok ! Sokan több hiteles információval rendelkeznek, mint ahogy a "nagyok" gondolják Ha tájékozódnál nem csak a magyar média létezik !!Tőkés László sarka is túl magas a Te fajtádnak !!!.
10.
cáf
2016.12.14., szerda [16:33]
A Tőkés nyilatkozatait és ezt a Sajtófőnöki Mosdatást összevetettem egy IQ-tesztként is alkalmazott szöveges fejtörővel és a megoldással. Azt dobta ki, hogy TL román pártra szavazott.
9.
Székely atyafi
2016.12.14., szerda [16:27]
@ kirix Szégyentelenek ti és a Tökés bandája vagytok.Szégyeljétek magatokat .Aljas banda.
8.
Ligati
2016.12.14., szerda [16:22]
Ismerjük, Tőkést. Miért nem kampányolt az RMDSZ-MPP mellett a szavazások előtt. Akkor mást mondott.
Most ismét mást mond.
Mikor mond igazat?
7.
karax
2016.12.14., szerda [16:14]
Ne jöjjetek ezzel a forradalmi mesével. Ha Tőkés nem zsörtölődik az egyházi felettesei ellen 1989-ben, akkor akadt volna más valami vagy valaki, akire Gorbacsovék ráépítenek egy tömeghisztériát. De hát ott volt a temesvári pópa.
6.
kirix
2016.12.14., szerda [15:57]
Ha Tőkés nincs te és hasonszőrü bandád,még mindig a Ceau féle rendszert tapsolnád. Szégyentelenek.
5.
kukuk marci
2016.12.14., szerda [15:57]
Szánalmas kis horda.
4.
szavazó polgár
2016.12.14., szerda [15:56]
Ha Tőkés és a tőkéspárt román pártra szavazott illetve érvénytelen szavazatotokat adott le, akkor rosszabbak az janicsároknál.
3.
röhej
2016.12.14., szerda [15:32]
T.L. jelenleg a fidesz képviselője az EU-ban. Ezért kapja a
nem kis fizetését az eu-ban.
Nem szavazott a magyarok szövetségére.
Nem szavazott román pártra.
És mégis szavazott.
Maradt az érvénytelenül szavazó kommandó, és egy internacionalista párt.
2.
Székely atyafi
2016.12.14., szerda [14:53]
Az efféle emberek kéne hallgassanak!Uraim szégyen amit müvel.
1.
cáf
2016.12.14., szerda [14:47]
Hát az RMDSZ-MPP-re nem szavazott, de mégis szavazott, akkor kire szavazott, ha nem román pártra szavazott,
Ugye, milyen egyszerű kérdés, Tisztelt Sajtófőnök?
Vagy Tőkés Úr is tagja volt netalán az "érvénytelenül szavazó kommandónak", amely látványost teljesített? Szép.
Hozzászólások30