HIRDETÉS
HIRDETÉS

Csíkdelne: kalákában építettek vizesblokkot a tanácsosok

2013. október 20., 20:48

Csákányt, ásót, lapátot ragadtak a Hargita megyei tanácsosok szombaton Csíkdelnén. A kihelyezett októberi ülést követõen ugyanis kalákában fogtak hozzá a helyi iskola vizesblokkjának megépítéséhez.

Elsõként ugyanis a Márton Ferenc Általános Iskolában készül el közösségi összefogással a tanintézet mosdója, a Hargita Megyei Tanács Kaláka gyermekeinkért! programja keretében.

„Ebben a térségben eddig is mûködött a kalákában végzett, közös munka. Úgy gondolom, a közösen elvégzett munkának van öröme, ugyanakkor jobban becsüljük” – mutatott rá Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke. Elsõként a szennyvízelvezetõ csövek számára ástak gödröt hosszan az iskola épülete mellett. Úgy tervezték, hogy az iskola egykori szertárában alakítják ki a mosdót a tanulók számára. „Jó ötletnek találtuk a megyei önkormányzat felhívását, kértük a segítségüket, és így alakítjuk ki a vizesblokkot az iskolában. Korábban az ugyanebben az épületben mûködõ napközi számára is kalákában, a szülõk segítségével építettük ki a hálózatot” – magyarázta Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere.

Az épületben a napköziseken kívül elõkészítõ osztályosok és elemisták számára is biztosított az oktatás. „Eddig csak kinti illemhellyel rendelkeztünk, így a benti mosdó kialakításával várhatóan megkapjuk a mûködési engedélyt az egészségügyi hatóságtól” – mondta Pál Katalin, a Márton Ferenc Általános Iskola igazgatónõje. Hozzátette, különben biztosítottak a körülmények az iskolában, kormánypénzbõl négy éve újították fel a nyílászárókat, bútorzatot is biztosított a Hargita Megyei Tanfelügyelõség.

A kalákában a szülõk és a megyei önkormányzati képviselõk mellett részt vett Korodi Attila parlamenti képviselõ is. Hogy olajozottabban menjen a munka, mindenkit megkínáltak egy pohár pálinkával, illetve bográcsban készült ebéddel.

A munkálatokhoz szükséges anyagokat a megyei önkormányzat költségvetésébõl finanszírozták. Errõl a Hargita Megyei Tanács októberi ülésén döntöttek, így a csíkdelnei iskolán kívül további 22 tanintézményben oldják meg kalákában a sürgõs munkát a megyei tanács hozzájárulásával, ugyanakkor kérnek mindenkit, aki teheti, hogy kétkezi munkával, építkezési anyaggal, kedvezménnyel, jó akarattal segítse a program megvalósítását.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS