Szíriai bombázás: Románia szolidaritását fejezte ki nyugati szövetségeseivel

MTI 2018. április 14., 14:29 utolsó módosítás: 2018. április 14., 15:33

A román vezetők pártállástól függetlenül egybehangzóan elfogadhatatlannak nevezték a vegyi fegyverek használatát, és szolidaritásukat fejezték ki az ország stratégiai szövetségeseivel szombaton.

Fotó: Presidency.ro

Bukarest arra reagált, hogy az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy Britannia a szíriai rezsim állásai ellen intézett légitámadást.

Klaus Johannis jobbközép államfő, Liviu Dragnea házelnök, a kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke és a bukaresti külügyminisztérium is megszólalt az ügyben, hogy szolidaritásáról biztosítsa Románia nyugati szövetségeseit.

A román vezetők nyilatkozataikban azt emelték ki, hogy semmi sem indokolhatja vegyi fegyverek bevetését.

A bukaresti közjogi méltóságok szerint egy ilyen lépés sérti a nemzetközi jogot, ezért „határozottnak, ugyanakkor arányosnak” tartják az Egyesült Államok, Nagy Britannia és Franciaország válaszát a szíriai Dúma civil lakossága, köztük számos gyerek ellen elkövetett vegyi támadásra.

A román külügyminisztérium közleményében egy független és elfogulatlan helyszíni vizsgálatot sürget Szíriában, amelynek alapján felelősségre vonják a vegyi támadás elkövetőit.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat