Lezárták a Victor Ponta ellen adócsalás miatt indult nyomozást

Krónika 2017. július 12., 19:39 utolsó módosítás: 2017. július 12., 19:42

A bukaresti legfőbb ügyészség lezárta Victor Ponta egyik bűnvádi dossziéját, amelyet az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) egy másik ügyről választott le, és amelyben a volt kormányfőt adócsalással gyanúsították.

Az ügyészség sajtóosztálya szerint az ügyet a perrendtartási törvénykönyv 16. cikkelyének a. bekezdése alapján, a bűncselekmény hiányára hivatkozva zárták le.

A volt miniszterelnököt 2015 szeptemberében  tizenhét rendbeli okirat-hamisítás, adócsalásban való bűnrészesség és pénzmosás vádjával állította bíróság elé az Országos Korrupcióellenes Ügyészség.

Márciusban az ügy egy részét lezárta a DNA, ám erről leválasztotta az adócsalás bűncselekményét, amelyet a legfelsőbb ügyészség tárgyalt.

A DNA szerint Victor Ponta olyan körülmények között nevezte volna ki Dan Şovát közlekedési miniszternek, hogy korábban jogosulatlan előnyöket élvezett Şova ügyvédi irodájának részéről.

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint Victor Ponta szerdán, amikor a legfőbb ügyészség döntéséről kérdezték, bírálta Gheorghe Uncheşelu ügyészt, aki – meglátása szerint – „két évet dolgozott azon, amit 24 óra alatt leellenőrizhetett volna”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat