Kritikán aluli az EDP által kiadott tankönyvek minősége – állítja Mihai Mitrică, a könyvkiadók egyesületének igazgatója

Hírösszefoglaló 2018. szeptember 23., 13:04 utolsó módosítás: 2018. szeptember 23., 13:09

Minden modern oktatási standardot alulmúl a Didaktikai és Pedagógiai Kiadó tankönyveinek minősége – jelentette ki vasárnap a marosvásárhelyi Bookfesten Mihai Mitrică, a Romániai Könyvkiadók Egyesületének ügyvezető igazgatója.

„Az EDP által most kibocsátott tankönyv legjobb esetben is az 1987-1989-es évek Romániájában állná meg a helyét” Fotó: Boda L. Gergely

„A közvélemény a tankönyvekben lévő hibákra összpontosított, de a baj az, hogy a teljes összkép szörnyű. A tankönyvekben lévő hibák témát adnak a sajtónak, de amiről nem beszélt senki, az a tankönyvek minősége, ami minden modern oktatási standard alatt van. Elavult grafikai megoldások, túlzottan sok információ, rosszul rendszerezve. A Didaktikai és Pedagógiai Kiadó (EDP) által most kibocsátott tankönyv legjobb esetben is az 1987-1989-es évek Romániájában állná meg a helyét” – vélekedett Mitrică, aki szerint szabadpiaci körülmények között senki nem vásárolná meg az EDP által kiadott tankönyveket.

Sajnálom, hogy két iskolás gyermekemnek ilyen kiadói termékekkel kell majd küszködniük”

– mondta az igazgató az Agerpres hírügynökségnek.

Mihai Mitrică arról is beszámolt, hogy nagyon sok, tankönyvekre és oktató jellegű kiadványokra szakosodott szerkesztő állás nélkül maradt, miután a tankönyvkiadás jogát a Didaktikai és Pedagógiai Kiadó kapta meg.

„Legtöbb 5 év múlva a PISA-tesztekből (Programme for International Student Assessment, azaz a diákok teljesítményét felmérő nemzetközi program – szerk. megj.) ki fog derülni, milyen következményekkel jár az egységes tankönyv bevezetése, főleg, ha az egységes tankönyvet az EDP adja ki” – tette hozzá a Romániai Könyvkiadók Egyesületének ügyvezető igazgatója.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat