A DNA három év börtönnel büntetné Tăriceanut – május 22-én hirdetnek ítéletet

Hírösszefoglaló 2018. május 08., 12:28 utolsó módosítás: 2018. május 08., 14:34

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei három év börtönbüntetés kiszabását kérték kedden a legfelsőbb bíróságon Călin Popescu-Tăriceanura abban az ügyben, amelyben hamis tanúzással és bűnpártolással vádolják.

Archív Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

Az ügy zárótárgyalására kedden került sor a legfelsőbb bíróságon, amikor az ügyész fenntartotta a vádat, az ügyvéd pedig megtartotta záróbeszédét. Az ítélethirdetésre május 22-án kerül sor – számolt be az Agerpres.

A keddi tárgyaláson a DNA ügyésze azt mondta, hogy

a szenátus elnöke a tárgyalás egész ideje alatt „teljes arroganciáról tett tanúbizonyságot”, eltekintett a vádhatóság alapos indoklásától, és „felsőfokú végzettségéhez méltatlan módon”, mindenféle „gyerekes” érvekkel próbálta saját verzióját bizonyítani.

„Minden kétséget kizáróan bizonyítottnak látjuk a tettek elkövetését, ezért három év letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérjük a vádlottra” – hangoztatta az ügyész.

A maga során az ügyvéd azt kérte a bíróságtól, hogy tekintsenek el a 2008–2014 között „alaptalanul” készített nemzetbiztonsági lehallgatások jegyzőkönyveitől. A védelem szerint a DNA-nak nincsenek bizonyítékai.

„Súlyos ellentmondásokon és ködösítésen alapulnak” az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei által felhozott vádak – nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke a legfelsőbb bíróságon. A legfelsőbb bíróság kedden tárgyalta azt az ügyet, amelyben hamis tanúzással és bűnpártolással vádolják Tăriceanut, aki megtartotta záróbeszédét.

„Minden nyilatkozatom őszinte és jóhiszemű volt. Ártatlannak vallom magam és nem szerettem volna megnehezíteni a nyomozást vagy a vádlottak felelősségre vonását. Súlyos ellentmondásokon és ködösítésen alapulnak a vádak. (...) Részletesen elmagyaráztam a Dan Andronickal való kapcsolatomat és időtartamát, Tal Silbersteint illetően is. Ez egy szándékos per, teljesen mást akarnak, mint az igazság felfedését. (...) Túl sok feltételezés és hímzés van, amelyekből egyeseket nem találunk meg a vádiratban" – nyilatkozta az Agerpres szerint Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanut hamis tanúzással és bűnpártolással vádolják egy snagovi erdőterület és egy băneasai farm tulajdonjogának rendezésével kapcsolatos ügyben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat