Rostás Szabolcs 2019. május 23., csütörtök

FRISSÍTVE – Házkutatást folytatott a rendőrség az úzvölgyi temetőben történt incidensek kapcsán Hargita megyében

Házkutatást folytatott a rendőrség az úzvölgyi katonatemető betonkeresztjeinek és ortodox emlékművének letakarásával és egy román EP-képviselőjelölt állítólagos bántalmazásával összefüggésben Hargita megyében. A Bákó megyei nyomozó hatóságok járnak el.

Krónika , Rostás Szabolcs 2019. május 22., szerda

Két év felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották jogerősen Horváth Annát

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Horváth Anna egykori kolozsvári alpolgármestert szerdán a bukaresti legfelsőbb bíróság befolyással üzérkedés vádjával – közölte a Krónikával az ítélőszék sajtóosztálya.

Rostás Szabolcs 2019. május 22., szerda

A szórványlét nem hátrány, hanem lehetőség – Balázs-Bécsi Attila a mezőségi „magyarmentés” sikeréről, távlatairól

Meg kell tartanunk azokat a kulturális, civilizációs hajszálgyökereket, amelyekben az eljövendő magyar nemzedékek meg tudnak kapaszkodni, és otthonuknak érezhetik ezt a tájegységet – vallja Balázs-Bécsi Attila, a szamosújvári Téka Alapítvány elnöke.

Hallgassa online rádióinkat
Rostás Szabolcs 2019. május 20., hétfő

Nem nyilatkoznak úzvölgyi szemeteszsákos akciójukról a „névtelen” aktivisták

Nem válaszoltak, vagy csak feltételekkel nyilatkoztak volna akciójuk körülményeiről lapunknak az úzvölgyi civil akciócsoport tagjai, akik a múlt héten szemeteszsákokkal letakarták a katonai temetőben felállított betonkereszteket.

Rostás Szabolcs 2019. május 20., hétfő

Acsarkodás a katonacsontok fölött

A megannyi történelmi sérelemmel és jelenkori nézeteltéréssel terhelt román–magyar viszonyrendszer tudatában borítékolható volt, hogy az úzvölgyi katonai temető körül kirobbant botrány nem csitul el magától, és előbb-utóbb elszabadulnak az indulatok.

Rostás Szabolcs 2019. május 20., hétfő

Vétek lenne kimaradni a Kárpát-medencei magyar összefogásból – Kelemen Hunor a kisebbségi kérdés uniós rendezésének esélyeiről

Ha a következő ötéves ciklusban megtörténik az uniós szerződések módosítása, van esély az őshonos nemzeti kisebbségek uniós szintű védelmére – jelentette ki Kelemen Hunor a Krónikának a hétvégi EP-választások kapcsán adott interjúban.

Rostás Szabolcs 2019. május 15., szerda

Folytatja a türelemjátékot Horváth Anna perében a bukaresti legfelsőbb bíróság

Másodszor is elhalasztotta a bukaresti legfelsőbb bíróság a végleges ítélet kihirdetését Horváth Annának, Kolozsvár alapfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt egykori alpolgármesterének büntetőperében.

Rostás Szabolcs 2019. május 09., csütörtök

Dribli Kupa: hangsúly a színvonalon – hét erdélyi és három magyarországi futballklub vesz részt a kolozsvári tornán

Hét erdélyi és három magyarországi futballklub részvételével, ötödik alkalommal rendezi meg focimajálisát Kolozsváron a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub. A szervezők célja minél színvonalasabb tornát rendezni a korosztályos csapatok számára.

Rostás Szabolcs 2019. május 08., szerda

Orbán Viktor az erős közös magyar hang erősítésére buzdít az EP-választáson

Az európai parlamenti választások tekintetében fontos, hogy összmagyar képviselet jelenjen meg a nemzetközi fórumokon – hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő szerdán Kolozsváron az RMDSZ vezetőivel folytatott megbeszélése után.

Rostás Szabolcs 2019. május 08., szerda

Orbán Viktor Kolozsváron: a határon túlra is kiterjeszthetőek a magyar családpolitika elemei

Magyarország a következő tíz évben biztosan megmarad a keresztény kultúrkörben, és biztonságos életet tud kínálni azoknak a fiataloknak, akik megmaradnak magyarságukban – jelentette ki Orbán Viktor a Sapientia–EMTE Kolozsvári Karán tartott előadásában.

Rostás Szabolcs 2019. május 07., kedd

„A szentatya a szeretet nevében jön” – Böjte Csaba ferences szerzetes szerint a pápalátogatás után gazdagabb lesz Erdély

Böjte Csaba páratlan lehetőségnek tartja Ferenc pápa látogatását arra, hogy a székelyföldi, erdélyi magyarság a nagyvilág elé tárja céljait, álmait. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője ezer gyermekkel és eredeti ötlettel készül fogadni a szentatyát Csíksomlyón.

Rostás Szabolcs 2019. május 07., kedd

Lenny Kravitz, Kolozsvár és a rockkirályság

Tizenhat országot felölelő európai turnéja keretében két és fél órás rockshow-t varázsolt erdélyi közönsége elé Kolozsváron Lenny Kravitz, tömény kivonatot adva számtalan zenei műfajt, hangzást és stílust elegyítő világából.

Rostás Szabolcs 2019. május 05., vasárnap

„Nem élhetünk csak emlékekből” – Továbbra is ellenzi a román kulturális miniszter Verespatak UNESCO-listára kerülését

Románia kulturális minisztere szerint dollármilliárdokat veszítene Románia, ha Verespatak felkerülne az UNESCO védett kulturális örökségek listájára; a tárcavezető „butaságnak” nevezte a Cioloș-kormány ez irányú lépését.

Rostás Szabolcs 2019. május 02., csütörtök

FRISSÍTVE – Orbán Viktor kormányfő többnapos látogatást tesz a jövő héten Erdélyben

Többnapos körút erejéig Erdélybe látogat a jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Krónika értesülései szerint felkeresi egyebek mellett Kolozsvárt, Nagyszebent és a Székelyföldet is.

Rostás Szabolcs 2019. április 25., csütörtök

Variációk kettős mércére

Méltán teszik fel sokan felháborodottan a kérdést, miként fordulhat elő egy magát demokratikusnak és jogállamnak tekintő országban, hogy bizonyos szimbólumok több joggal rendelkeznek, mint mások. 

Rostás Szabolcs 2019. április 21., vasárnap

Tovább ködösít Ukrajna bukaresti nagykövete Kelemen Hunor kitiltásával kapcsolatban

Oleksandr Bankov, Ukrajna bukaresti nagykövete továbbra is azt állítja, hogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kétszer próbált meg belépni az ország területére, és mindannyiszor visszautasították. Kelemen ezt korábban többször cáfolta.

Hallgassa online rádióinkat