HIRDETÉS
HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2018. július 16., hétfő

Centenárium és egyoldalúság

Sokan fenntartásokkal fogadták, amikor az RMDSZ tavaly bejelentette, hogy nem akar kimaradni a román egyesülés 2018-ra meghirdetett centenáriumi évéből, és Ezer év Erdélyben, száz év Romániában jelmondattal programsorozattal készül a százéves évfordulóra.

Rostás Szabolcs 2018. július 12., csütörtök

Előzetes letartóztatásba helyezték a nagybáródi összetűzés roma támadóinak egy részét

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte az Élesd városi bíróság a Bihar megyei Nagybáródon a múlt hét végén, románok és romák között történt összetűzés támadóinak egy részét.

Rostás Szabolcs 2018. július 09., hétfő

Egy leváltás olvasata

Bármekkorát is csalódtak, akik abban bíztak, hogy Laura Codruţa Kövesi megőrizheti pozícióját, Klaus Johannisnak nem volt más választása, mint az alkotmánybíróság határozatát végrehajtva leváltani tisztségéből a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vezetőjét.

Rostás Szabolcs 2018. július 09., hétfő

Falugyűlésen követelték a romák áttelepítését a nagybáródiak

A nagybáródi cigánytelep lakóinak áttelepítését követelték a Bihar megyei településen a hétvégén történt véres incidens nyomán rendezett falugyűlésen megjelent polgárok. A nyomozás hétfőn kihallgatásokkal folytatódott.

Rostás Szabolcs 2018. július 08., vasárnap

Hadrév-szindróma a bihari Nagybáródon, almalopás miatt robbant ki összetűzés cigányok és románok között

Polgárháborús hangulat uralkodik a Bihar megyei Nagybáródon, ahol tettlegességig fajult a romák és a románok között hosszú ideje szunnyadó konfliktus. A Sebes-Körös-völgyi községben állandó a karhatalmi jelenlét, a többségi lakosok rendet követelnek.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2018. július 05., csütörtök

Biró Zsolt szerint koncepciós per áldozata az alapfokon felmentett Mezei János volt polgármester

Koncepciós eljárás áldozatának tekinti az alapfokon felmentett Mezei János volt gyergyószentmiklósi polgármestert Biró Zsolt.

Rostás Szabolcs , Bíró Blanka 2018. július 04., szerda

Öt év letöltendőt kapott Beke István és Szőcs Zoltán a székelyföldi terrorperben

Öt év letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) terrorizmussal vádolt székelyföldi aktivistáit a bukaresti legfelsőbb bíróság. Beke István közölte: óvni készül.

Rostás Szabolcs 2018. július 04., szerda

Vakvágányon

Romániában – és valószínűleg így vannak vele a többi volt szocialista országban is – mindig is a tudományos-fantasztikus kategóriába soroltuk a japánok precizitását, hatásköri fegyelmüket.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2018. július 03., kedd

Kelemen: maradnak a szerzett jogok – a román pártok tavalyi visszalépése miatt nem kérik a nyelvhasználati küszöb csökkentését

Nem fog visszavonni már megszerzett jogokat a közigazgatási törvénykönyv Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szerint. A politikus lapunknak elmondta azt is, a szövetség nem támogatja küszöbérték bevezetését a hivatali hatalommal való visszaélés vonatkozásában.

Krónika , Rostás Szabolcs 2018. június 30., szombat

Energiaháború? Bukarest magyarázatot vár Szijjártó Péter Romániát bíráló szavaira

Magyarázatot kér a román külügyminisztérium Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek nemrég a regionális energetikai együttműködésről tett kijelentései kapcsán, a magyar tárcavezető ugyanis számos bírálattal illette Bukarestet.

Rostás Szabolcs 2018. június 29., péntek

A börtönben is megmaradtak embernek – erdélyi magyar ötvenhatosokat is kitüntetett Klaus Johannis államfő

Díszmagyarban vették át az ‘56-os magyar forradalommal való szimpatizálásukért bebörtönzött brassói Lay fivérek a Klaus Johannis elnök által odaítélt állami kitüntetést. A marosvásárhelyi Gráma János azt firtatta Johannistól, hogy mikor lesz a székelyek elnöke is.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2018. június 29., péntek

Zöld jelzés a gyorshajtóknak

Örökzöld viták újjáéledésére alkalmas a román parlament alsóházának jogi és közlekedési bizottságában a napokban megszavazott módosító javaslat, amely nagyobb „láthatóságra” kötelezné a sebességmérést végző közlekedési rendőröket.

Rostás Szabolcs 2018. június 28., csütörtök

Kormánybuktató hangulat a kolozsvári Főtéren felállított sátrak között

Kibeszélőshow-ba oltott politikai-közéleti fórum benyomását kelti a kormányellenes megmozdulás Kolozsvár Főterén. A sátrat vert tüntetők két versolvasás között nem csak a jelenlegi hatalom távozását követelik, új politikai osztályban is reménykednek.
 

Rostás Szabolcs 2018. június 25., hétfő

Indulatosan reagált több RMDSZ-es politikus Eckstein-Kovács Péternek a szövetségből való kilépésére

Indulatos reakciót váltott ki az RMDSZ politikusai részéről Eckstein-Kovács Péter volt szenátor bejelentése, miszerint az igazságügyi törvények módosításához nyújtott parlamenti támogatás miatt kilép a szövetségből.

psd
Rostás Szabolcs 2018. június 25., hétfő

Nem akar „politikai öngyilkos” lenni: Dragnea távozását követeli egy PSD-s polgármester

Nem akar beállni a „politikai öngyilkosok” csoportjába, ezért Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök lemondását követeli Sabin Bociu, az alakulat Temes megyei szervezetének alelnöke.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2018. június 25., hétfő

Az ártalmasság vélelme

Adva van egy politikai hatalom, amely nem hajlandó elismerni a vezetői büntetőperében született bírósági ítéleteket, ezért kifejezetten az igazságszolgáltatással szembekerült politikusok megmentése érdekében alkot vagy módosít kormányrendeleteket és törvényeket.