HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. augusztus 23., szerda

Lefaragná a kormány a kötelező magánnyugdíj-hozzájárulást

Csökkenteni kívánja a kormány a kötelező magánnyugdíjalapba utalt hozzájárulást, ugyanakkor eltörölné a magánnyugdíjpénztárak által felszámolt kezelési költséget. Kevesebb lenne az innen származú nyugdíj, ugyanakkor megcsappanna a magánkasszák bevétele.

Rostás Szabolcs 2017. augusztus 21., hétfő

A vâlceai rókák és sakálok garázdálkodása aggasztja a román ombudsmant

Hivatalból vizsgálatot indított Victor Ciorbea román ombudsman amiatt, hogy Vâlcea megyében elszaporodtak a sakálok, rókák és vaddisznók. A székelyföldi medvetámadások ezúttal is hidegen hagyták a nép ügyvédjét.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. augusztus 20., vasárnap

Nem elég nem félni

Ha valaki a dzsihadisták természetrajzának mélyrehatóbb megismerésére vágyik, annak a ma már szerteágazó „szakirodalom” alkotásai közül mindenképpen érdemes elolvasnia Frederick Forsyth angol író Az afgán című regényét.

Rostás Szabolcs 2017. augusztus 20., vasárnap

A BBTE rektora kitessékelné az RMDSZ elnökét Romániából

Ha nem ismered el a román nemzeti ünnepet, nem élhetsz ebben az országban – jelentette ki a Realitatea hírtelevízióban Ioan Aurel Pop kolozsvári történész.

Rostás Szabolcs 2017. augusztus 17., csütörtök

Háromszor mutatják be a Szentivánéji álmot a szalontai Csonkatorony tövében

Shakespeare legjátszottabb darabját, a Szentivánéji álmot adja elő Nagyszalontán a budapesti Térszínház.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. augusztus 04., péntek

Szervezkedő amerikás székelyek: a tengerentúlról származik a honossá nyilvánítás ötlete

A székely önrendelkezés kinyilvánítása, a függetlenedés a hosszú távú célja az Egyesült Államokban létrehozott Székelyek Világszövetsége nemrég nyilvánosságot kapott kezdeményezésének, miszerint nyilvánítsák honos népcsoporttá Magyarországon a székelyt.

Rostás Szabolcs 2017. augusztus 04., péntek

Centenárium elé

Az RMDSZ vezetői nemrég egy háttérbeszélgetésen elismerték, hogy 2019-ig nem merülhet fel az alakulat hatalomra lépésének kérdése.

Rostás Szabolcs 2017. augusztus 03., csütörtök

He­gesztő Vietnamból, varrónő Bangladesből: külföldi munkaerőre szorul Románia

Háromszáz vietnami hegesztőt és lakatost alkalmaz a tulceai hajógyár, mivel itthon nem talál megfelelő számú szakmunkást – egyre akutabb munkaerőhiánnyal szembesül Románia, ahol immár a bangladesi varrónő vagy a pakisztáni sofőr sem kuriózum.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. augusztus 02., szerda

Rogozin persona non grata lett a Moldovai Köztársaságban

Nemkívánatos személynek nyilvánították Dmitrij Rogozin orosz kormányfőhelyettest a Moldovai Köztársaság hatóságai – adta hírül az Unimedia.info hírportál.

Rostás Szabolcs 2017. augusztus 02., szerda

Mihai Tudose: nagy sebességre kapcsoltunk

Csütörtöki ülésén elfogadhatja a kormány az oltástörvény tervezetét, illetve azt a jogszabályt, amely megszabja a gyermekgondozási díj felső határát – nyilatkozta Mihai Tudose miniszterelnök az Agerpresnek.

Rostás Szabolcs 2017. augusztus 02., szerda

A válság jelei

Sokan felkapták a fejüket egy bukaresti makrogazdasági elemző nemrég tett figyelmeztetésére, miszerint a román gazdaság a válság jegyeit viseli magán.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. augusztus 01., kedd

Extra járandóságok: tömegesen nyugdíjaztatják magukat a tábornokok

Carmen Dan belügyminiszter nyilatkozata szerint péntektől keddig 700 rendőr kérvényezte a nyugdíjazását. Engedett a busás extra járandóság csábításának többek között a román csendőrség országos parancsnoka is.

Rostás Szabolcs 2017. augusztus 01., kedd

Ankétja kompromittálásával vádol a DNA egy minisztériumot

Házkutatást folytattak a román kormány épületében az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkatársai. A DNA azonban nem vette jó néven, hogy a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős minisztérium saját hatáskörben bocsátott ki tájékoztatást.

Rostás Szabolcs 2017. augusztus 01., kedd

Akár több mint húsz százalékkal is csökkenhetnek a bérek

Akár 22 százalékkal is csökkenhetnek a bérek, ha a román kormány teljesen a munkavállaló hatáskörébe utalja a társadalombiztosítási járulék kifizetését, és nem ellensúlyozza adócsökkentéssel az intézkedést. A magáncégek nem kötelezhetők béremelésre.

Rostás Szabolcs 2017. július 31., hétfő

Meleșcanu: Rogozin össze akarta ugrasztani Romániát és Oroszországot

A román hatóságok szerint Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes szándékosan azért kívánta áthágni az EU-ba való beutazás tilalmát, hogy egymásnak ugrassza Bukarestet és Moszkvát.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. július 31., hétfő

Csak az inflációnak megfelelően emelik az extra nyugdíjakat

Nem a munkakörnek megfelelő bérek, hanem az infláció alakulása alapján számítják ki a jövőben a speciális nyugdíjakat. Kormányzati illetékesek elismerték, hogy „nem normálisak" a 35 ezer lejre rúgó extra öregségi juttatások.