HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. október 19., csütörtök

Illyés Gergely: visszafordíthatóak a kedvező változások a román–magyar kapcsolatokban

A Romániában élő magyarok életét pozitívan befolyásoló törvénymódosítás, döntés esélyeit illetően nagyon sokat árt az a folyamatos magyarellenes médiakampány, ami kevés kivételtől eltekintve az összes román sajtótermékből árad – jelentette ki a Krónikának Illyés Gergely politológus.

Rostás Szabolcs 2017. október 16., hétfő

Megbírságolták az Unicarmot, de a környezetvédelmi őrség vezetője szerint nem súlyos a szennyezés a Szamoson

Pénzbírsággal sújtották a hatóságok az Unicarm húsüzemet a Szamos szennyezéséért, a többlettermelést is leállították a cégnél, amelynek újra kell engedélyeztetnie szennyvízkezelési rendszerét. A környezetvédelmi őrség helyettes vezetője szerint nem súlyos a baj.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. október 16., hétfő

Szocdemek önsorsrontása

A szocdemek népszerűségvesztésén túlmenően a rövid politikai válság első számú haszonélvezője tehát a jobbközép államfő, aki potenciális baloldali ellenjelölt hiányában várhatóan gond nélkül újrázhat a 2019-es elnökválasztáson.

Rostás Szabolcs 2017. október 11., szerda

Szijjártó Péter a Krónikának: előtérben a patrióta külpolitika, nem szabad szívbajosnak lenni

A magyar külpolitikának az a hitvallása, hogy a leghatározottabban képviselnie kell a magyar érdekeket az ország határain kívül történő események alapján, így a legkeményebb diplomáciai eszközök használatától sem szabad megriadni – szögezte le lapunknak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.&a

Rostás Szabolcs 2017. október 10., kedd

Száz nap homály

Száz nappal a beiktatását követően egyszerűen katasztrofális a Mihai Tudose vezette kormány tevékenységének a mérlege, és mindezt a hatalmon lévő szociáldemokraták (PSD) „házi közvélemény-kutatójának” számító Avangarde felmérése is bizonyítja.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. október 05., csütörtök

Orbán Viktor: felívelő pályára álltak a magyarok

Olyan nemzetpolitikát kell folytatnunk, amely megfelel annak, hogy magyarnak lenni ne csak felemelő érzés legyen, hanem kifizetődő is, de ne csak a legképzettebbeknek, hanem minden magyarnak megérje magyarnak lenni – állapította meg Orbán Viktor miniszterelnök a lapcsaládunknak adott interjúban.

Rostás Szabolcs 2017. október 02., hétfő

Külügyminiszteri találkozó: érik a Budapest–Kolozsvár–Bukarest gyorsvasút

Kisebbségi, energiabiztonsági és infrastrukturális kérdésekről esett szó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint román kollégája, Teodor Meleșcanu hétfői kolozsvári megbeszélésén.

Rostás Szabolcs 2017. október 02., hétfő

Kegyelmi állapot

Elvégre a kisebbségi lét nehézségei egyformán érvényesek az evangélikus-lutheránus, katolikus, református, unitárius magyar hívekre, az elkobzott vagyon apránként való visszaszerzése, iskolák újraalapítása (...) egyformán feladatot ró mindenkire.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. szeptember 29., péntek

Vaklárma? Nem emelkedik október elsejétől a földgáz lakossági ára

Az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) alelnökének korábbi bejelentésével ellentétben nem drágul október elsejétől a lakosságnak szolgáltatott földgáz. Többet fizetünk majd viszont a villamos energiáért és az üzemanyagért.

Rostás Szabolcs 2017. szeptember 26., kedd

Végtisztesség az ellenállóknak – erkölcsi jóvátétel a kivégzett antikommunisták hamvainak felkutatása

Egy közel hét évtizeddel ezelőtt kivégzett antikommunista ellenálló hamvai felkutatásának látott neki hétfőn a kommunizmus bűneit vizsgáló intézet Fehér megyében. Megkésve ugyan, de a szekusvadászokként is ismert kutatók a felelősöket is megnevezik.

Rostás Szabolcs 2017. szeptember 26., kedd

Érdekalapú érdekérvényesítés

Keményen a sarkára állt a magyar kormány, amikor egyértelművé tette a bukaresti hatóságok számára, hogy a marosvásárhelyi katolikus gimnázium ellehetetlenítése miatt nem támogatja Románia felvételét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD).

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. szeptember 20., szerda

Kolozsvárra és Nagyváradra látogat Orbán Viktor kormányfő

Háromnapos látogatást tesz Orbán Viktor miniszterelnök szeptember végén-október elején Erdélyben és a Partiumban. A kormányfő Kolozsváron részt vesz a reformációs ünnepségsorozaton, a nagyváradi PKE-n pedig megnyitja az egyetemi tanévet.

Rostás Szabolcs 2017. szeptember 19., kedd

Szakértő: hozzá kell szokni a szélsőséges időjáráshoz

Mindenképp hasznos lenne egy riasztási rendszer, amely nemcsak a vihart vagy a ciklonális hatásokat, de a villámlást, jégesőt is előre jelezhetné – nyilatkozta a Krónikának Fazakas Csaba geográfus. A vasárnapi vihart követő kárfelmérés napokig is eltarthat.

Rostás Szabolcs 2017. szeptember 18., hétfő

Távol a magyarbarátságtól

Dragnea politikai és (jogerős ítélete és az ellene zajló bűnvádi eljárás okán) személyes érdekei alapján elsősorban a korrupcióellenes ügyészség (DNA) elleni leszámolásra igyekezett felhasználni a vásárhelyi iskola kálváriáját.

Rostás Szabolcs 2017. szeptember 17., vasárnap

Újabb román politikusverés – ezúttal egy vidéki lakodalomban

Marin Anton ellenzéki politikus azzal vádolja Niculae Bădălăut, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető elnökét, hogy egy hétvégi lakodalomban megütötte. A szenátus alelnöki tisztségét is betöltő Bădălău szerint „csak éles szóváltás történt”.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. szeptember 14., csütörtök

Közveszélyes ultrák

Itt az ideje, hogy a közel százéves kincses városi gárda a sarkára álljon, és kiközösítse soraiból a szurkolói elnevezésre és minőségre méltatlan garázdákat, akik kizárólag ártanak a klubnak, és súlyosan rontják a hírnevét.