HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2019. január 08., kedd

A sértett fél, ha magyar

Egyértelmű és minden kétséget kizáró üzenete van annak, hogy a Bihar megyei rendőr-főkapitányság a történtek után több mint egy héttel sem tudja, akarja azonosítani a nagyváradi zászlóégetési kísérlet elkövetőjét.

Rostás Szabolcs 2018. december 27., csütörtök

Ami maradt a centenáriumból

Hogy a bőség zavara, avagy a történelmi léptékű momentumok hiánya okozza-e, de nehéz rangsort felállítani az idei évben a romániai társadalom, ezen belül pedig a magyar közösség szempontjából lényeges történések tekintetében.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2018. december 21., péntek

Bűnvádi eljárást indított a főügyészség Ion Iliescu és társai ellen az 1989-es forradalom ügyében

Beindította a bűnvádi eljárást a bukaresti legfőbb ügyészség Ion Iliescu volt államfő ellen az 1989-es forradalom ügyében, a 88 éves politikust és három másik személyt emberiesség ellen elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják.

Hallgassa online rádióinkat
Rostás Szabolcs 2018. december 17., hétfő

Kelemen Hunor átgondolta, és megpályázza a harmadik elnöki mandátumát az RMDSZ-ben

Kelemen Hunor megpályázik egy újabb elnöki mandátumot az RMDSZ 2019 februárjában rendezendő kongresszusán; ezt maga az alakulat vezetője jelentette be egy hétfői kolozsvári sajtóbeszélgetésen.

Rostás Szabolcs 2018. december 17., hétfő

Tüntetők tévelygése

Sokan igyekeznek összefüggéseket keresni, párhuzamot vonni az elmúlt időszakban Európa több nagyvárosában rendezett utcai tüntetések, valamint a demonstrációkat kísérő hatósági fellépések között.

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka , Rostás Szabolcs 2018. december 11., kedd

Újrakezdik a nulláról Kiss Sándor volt bihari tanácselnök és társai korrupciós perét Nagyváradon

Visszautalta a törvényszéknek Kiss Sándor volt tanácselnök és társai korrupciós perét kedden kihirdetett ítéletében a Bihar megyei táblabíróság. A vádlottakat alapfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Rostás Szabolcs 2018. december 08., szombat

„Nem vagyunk szeparatisták!” – Létrejött a négy nyugat-erdélyi nagyváros társulása

Nyugati szövetség (AVE) elnevezéssel együttműködési megállapodást kötött az ország négy nyugati nagyvárosának – Arad, Nagyvárad, Kolozsvár és Temesvár – elöljárója az uniós források hatékony lehívása és a gazdasági fejlődés előmozdítása érdekében.

Rostás Szabolcs 2018. december 01., szombat

Trikolór, kokárda, szelfi: románok tízezrei ünneplik Gyulafehérváron az egyesülés centenáriumát

Elözönlötték Gyulafehérvár utcáit és tereit az ország minden tájáról, valamint külföldről összesereglett románok, hogy megünnepeljék az 1918-ban kimondott egyesülési nyilatkozat századik évfordulóját – helyszíni riportunk az Erdély történelmi fővárosában zajló eseményekről.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2018. november 30., péntek

Bukaresten kívül más romániai városokba is ellátogathat jövőre Ferenc pápa

A görögkatolikus egyháztól származó információk szerint Ferenc pápa várhatóan nem májusban, hanem valamelyik nyári hónapban látogat jövőre Romániába, és Bukaresten kívül vidéki nagyvárosokat is felkeres.

Rostás Szabolcs 2018. november 27., kedd

Muszájünnep

Románia kényszeredetten készül megünnepelni századik születésnapját. Az ország úgy vág neki a december elsejéhez kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mint egy öreg, megfáradt, saját magára és a világra egyaránt ráunt ember, aki számára a születésnap megülése sokkal inkább nyűg, mintsem ünnep.

Rostás Szabolcs 2018. november 26., hétfő

Traian Băsescu megszakítaná a kapcsolatokat Magyarországgal Potápi Árpád beszéde miatt

Traian Băsescu egykori államfő szerint Romániának meg kell szakítania kapcsolatait Magyarországgal, ha Potápi Árpád Jánosnak a hétvégén Székelyföldön elhangzott kijelentései a budapesti kormány hivatalos álláspontját képviselik.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs , Bíró Blanka 2018. november 22., csütörtök

Elutasította a reformátusok keresetét a bukaresti legfelsőbb bíróság a Székely Mikó-perben

A bukaresti legfelsőbb bíróság megalapozatlannak nyilvánította és elutasította az Erdélyi Református Egyházkerületnek a sepsiszentgyörgyi Református Székely Mikó Kollégium újraállamosítása ellen benyújtott fellebbezését.

Rostás Szabolcs 2018. november 18., vasárnap

Cáfolják a Krónikának a magyarországi románok, hogy eltiltották volna őket a centenáriumi ünnepségtől

Határozottan cáfolták a Krónikának a magyarországi román közösség képviselői Eugen Tomac állítását, miszerint a magyarországi román pedagógusoknak a budapesti hatóságok megtiltották, hogy részt vegyenek egy román centenáriumi ünnepségen.

Rostás Szabolcs 2018. november 18., vasárnap

Titokzatos körülmények között bukkant a hat éve Hollandiában ellopott Picassóra egy írónő Tulcea megyében

Állítólag névtelen bejelentés alapján bukkant az évszázad rablásaként elhíresült, román tolvajok által elkövetett hollandiai bűncselekmény során ellopott egyik Picasso-alkotásra egy román származású írónő.

psd
Rostás Szabolcs 2018. november 18., vasárnap

Florin Iordache szerint túl messzire mentek a házára obszcén jeleket felfestő aktivisták

Bűnvádi feljelentést fontolgat Florin Iordache szociáldemokrata (PSD) képviselő annak nyomán, hogy kormányellenes aktivisták különböző üzeneteket és obszcén jeleket festettek fel a lakóháza falára és kerítésére.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2018. november 17., szombat

Bukaresti beintés

A romániai igazságügyi „reform” atyjának is nevezett Florin Iordache parlamenti megnyilvánulása mindennél jobban illusztrálja Bukarestnek az Európai Unió különböző intézményeitől érkező figyelmeztetésekhez való viszonyulását.