Rostás Szabolcs 2019. március 19., kedd

Pápalátogatás: 75 ezernél jár a regisztráltak száma, álhírek is terjednek a csíksomlyói történelmi esemény kapcsán

Tizenkilenc nap elteltével 75 ezren regisztráltak Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói látogatására, amellyel kapcsolatban ugyanakkor számos ál- és rémhír kapott lábra a hívek körében.

Rostás Szabolcs 2019. március 19., kedd

FRISSÍTÉS – Elvetette a román parlament szakbizottsága a gyulafehérvári ígéretek törvényerőre emelését

Elutasította kedden a bukaresti képviselőház jogi, valamint közigazgatási bizottsága az RMDSZ kezdeményezését, amellyel törvényerőre emelné a máig meg nem valósult gyulafehérvári ígéreteket. Az előterjesztést mindössze hárman támogatták.

Rostás Szabolcs 2019. március 19., kedd

Politikai előjátékká silányított EP-választás

Bár a bukaresti balliberális koalíció pártjai még nem véglegesítették jelöltlistájukat, a kampány máris teljes üzemmódban dübörög, és nagy vonalakban már kirajzolódnak a pártoknak a májusi európai parlamenti választások alkalmából közvetített üzenete, stratégiája.

Hallgassa online rádióinkat
Rostás Szabolcs 2019. március 15., péntek

Megerősítette a magyar rendőrség a Krónikának Olosz Gergely elfogásának hírét

Elfogták a rendőrök Magyarországon a nemzetközi elfogatóparancs hatálya alatt álló Olosz Gergelyt 2019. március 13-án – erősítette meg a Krónikának pénteken délután az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Rostás Szabolcs 2019. március 11., hétfő

Szilágyi Zsolt szerint összefogással négy brüsszeli mandátum megszerzése sem lehetetlen

Továbbra is kitart az EMNP és az EMNT amellett, hogy erdélyi magyar politikai összefogással jobb eredményt lehetne elérni az idei európai parlamenti választáson, mint az RMDSZ által elutasított koalíció nélkül.

Rostás Szabolcs 2019. március 11., hétfő

Az erdélyi autonomisták szerint Bukarest jelenti az instabilitást, míg a Székelyföld a rendet

Az erdélyi, székelyföldi autonómiatörekvésekre Bukarest részéről érkező válaszok zűrzavarában a székelység jelenti a rendet – hangzott el a székely szabadság napi megemlékezés szervezőinek kolozsvári sajtótájékoztatóján.

Rostás Szabolcs 2019. március 07., csütörtök

FRISSÍTVE – Pert nyert az SZNT az Európai Bizottsággal szemben a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés ügyében

Meg kell semmisíteni az EU luxemburgi bíróságának ítélete szerint az Európai Bizottság 2013-ban kibocsátott határozatát, amelyben a testület elutasította a Székely Nemzeti Tanácsnak a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezése bejegyzését.

Rostás Szabolcs 2019. március 06., szerda

Kudarcba fulladtak az MPP és az RMDSZ közötti tárgyalások, a polgáriak nem vesznek részt az EP-kampányban

Nem száll be az aláírásgyűjtésbe, és nem kampányol az RMDSZ EP-jelöltlistája mellett a Magyar Polgári Párt (MPP), miután nem sikerült megállapodnia a szövetséggel az európai parlamenti választásokon való együttműködésről.

Rostás Szabolcs 2019. március 04., hétfő

Máris sokan regisztráltak – számottevő érdeklődés övezi a csíksomlyói pápalátogatás előjegyzését

Mindössze pár nap leforgása alatt is jelentős érdeklődés mutatkozik a Ferenc pápa júniusi csíksomlyói látogatásán való részvételre feljogosító regisztráció iránt. A szervezők mindenkinek a csoportos regisztrációt ajánlják.

Rostás Szabolcs 2019. március 01., péntek

„Elszámolt” a sajtónak is eddigi leglátványosabb és legköltségesebb kongresszusának kiadásairól az RMDSZ

Közel százötvenezer euróra rúgtak az RMDSZ eddigi legnagyobb és leglátványosabb, február 22-én és 23-án Kolozsvárt rendezett kongresszusának költségei. Résztvevőnként 108 euróba került a politikai fórum a szövetségnek.

Rostás Szabolcs 2019. március 01., péntek

Winkler Gyula és Vincze Loránt kapott befutóhelyet az RMDSZ EP-képviselőjelöltjei közül

Részleges „őrségváltás” lesz az RMDSZ európai parlamenti képviseletében, miután az alakulat vezetősége a jelenleg is mandátummal rendelkező Winkler Gyula mellett Vincze Loránt FUEN-elnököt küldi az uniós törvényhozásba, ők kapják a két befutóhelyet.

Rostás Szabolcs 2019. március 01., péntek

Több nagyvárosban rendeztek utcai tiltakozást a bírák és ügyészek a vitatott kormányrendelet miatt

Országszerte több száz bíró és ügyész fejezte ki tiltakozását ismét a román kormány múlt héten kibocsátott sürgősségi rendelete miatt, amely szerintük az igazságszolgáltatás függetlenségét veszélyezteti.

Rostás Szabolcs 2019. február 28., csütörtök

Öten két mandátumra: lesz-e őrségváltás az erdélyi magyarság brüsszeli képviseletében?

Kiélezett a verseny az RMDSZ-ben az európai parlamenti jelöltlista mandátumot érő első két helyének megszerzéséért, és a teljesen nyílt küzdelem közepette nem kizárt a teljes erdélyi magyar „őrségváltás” Brüsszelben.

Rostás Szabolcs 2019. február 28., csütörtök

Európai parlamenti választás: „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett az MPP az RMDSZ-nek

„Visszautasíthatatlan” ajánlatot fogalmazott meg az RMDSZ számára a Magyar Polgári Párt elnöksége az európai parlamenti választásokon való együttműködés kapcsán. Ennek mibenlétét azonban csak a szövetség pénteki SZÁT-ülése után hozzák nyilvánosságra.

Rostás Szabolcs 2019. február 27., szerda

Előzetes regisztrációhoz kötik a Ferenc pápa csíksomlyói miséjén való részvételt a hívek számára

Kizárólag belépővel rendelkező hívek vehetnek részt Ferenc pápa június elsejei miséjén a csíksomlyói hegynyeregben, ennek érdekében a március elsején induló regisztráció alkalmával lehet belépőt igényelni – hangzott el egy kolozsvári sajtótájékoztatón.

mpp
Rostás Szabolcs 2019. február 25., hétfő

Eldőlt: nem kap befutóhelyet az MPP az EP-jelöltlistán, de folytatja együttműködését az RMDSZ-szel

Immár végleges, hogy nem kap befutóhelyet a Magyar Polgári Párt (MPP) az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistáján, ez azonban nem befolyásolja a két alakulat között több mint négy éve fennálló együttműködést.

Hallgassa online rádióinkat