HIRDETÉS

Vlad Caba: érthetetlen szabály, de előrelátóak voltunk

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2016. december 28., 19:58

„Úgy gondolom, hogy jól boldogultunk eddig. Elégedett vagyok azzal, hogy a harmadik helyen állunk” – értékelte lapunknak a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának a téli szünet előtti teljesítményét Vlad Caba.

 

A vezetőedző kiemelte, hogy sikerült erős csapatokat legyőzniük, de a „tavaszi” idény szerinte sokkal nehezebb lesz, mert miközben hozzájuk a listavezető Dinamo és a Konstancai Dél-Dobrudzsa látogat, addig olyan kiszállásaik lesznek, mint a Román Kupa-győztes Bukaresti CSM elleni fővárosi rangadó.

A Hargita megyei együttes, mint ismeretes, azon ritka csapatok közé tartozik, amely megalakulása óta szinte mindig az élmezőnyben harcol, ez pedig Caba szerint jól árulkodik arról a komolyságról, ami a csapat és a klubvezetés munkáját jellemzi. „A Torda elleni meccseink igazságtalanságai ellenére mindig jól álltunk. Büszkék vagyunk arra, hogy magántőkével harcolunk az olyan nagy költségvetésű klubokkal szemben, mint a Dinamo, a CSM vagy a Dél-Dobrudzsa, amelyeket állami vagy önkormányzati támogatásból tartanak fent” – hangsúlyozta, emlékeztetve arra, hogy az SZKC az egyedüli kizárólag magántulajdonban lévő együttes az élvonal mezőnyében. A „mumusuk” szinte minden évben az a tordai együttes, amelynek egy tagja a szövetség vezetőbizottságában van, ami az SZKC szerint a játékvezetés hozzáállásán is megmutatkozik. „De csak az az igazán értékes siker, ami érdemből született” – vigasztalódik Caba.

Mivel az alapszakasz visszavágószezonja már decemberben elkezdődött, a téli szünetben a csapatok már nem igazolhatnak új játékosokat, de a szakvezető szerint így is van több olyan gárda, amely ellen nem lehet megjósolni az eredményeket. „Érthetetlen, hogy miért nem hosszabbították meg az átigazolási időszakot. Tavaly szenvedtünk is emiatt, de idén nyáron előrelátóak voltunk, és felnőtt három olyan juniorunk is, akik most kettős igazolással kézilabdáznak korosztályos csapatban, de szükség esetén bármikor bevethetőek a felnőttegyüttesben is” – magyarázta. Úgy érzi, hogy a 2016–2017-es szezonra összeállított kerete nagyon felfrissült a sok új érkező miatt, de egyelőre mindenki beváltotta a reményeket, és a sérülések is elkerülték őket.

A csapatösszetartás január 4-én lesz, de akkor még többen hiányozni fognak a válogatottak téli programja miatt. A téli felkészülés alatt egy hetet Spanyolországban töltenek majd el, ahol három barátságos mérkőzést terveznek, hogy február harmadikán már a Román Kupában lépjenek pályára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS