Vízilabda Eb: a magyarok az olaszokkal, a románok a szerbekkel kerültek egy csoportba

MTI 2018. március 07., 14:15 utolsó módosítás: 2018. március 07., 14:24

A magyar férfi vízilabda-válogatott az olimpiai bronzérmes olaszokkal, míg a női többek között a házigazda Spanyolországgal került egy csoportba a júliusi Európa-bajnokságon. A román válogatottat többek között a címvédő, olimpiai szerbekkel sorsolták össze.

Märcz Tamás csapatának legerősebb ellenfele az olasz lesz a csoportban Fotó: MTI

A magyar válogatott mindkét nemnél az első kalapból várta a szerdai sorsolást: a férfiak Németországgal, Georgiával és Olaszországgal, míg az Eb-címvédő nők a B csoportban Szerbiával, Oroszországgal, Spanyolországgal, Törökországgal és Németországgal mérkőznek majd.

A barcelonai ceremónia kalapjait az előző, 2016-os belgrádi Eb végeredménye alapján alakították ki – a férfiaknál így kerülhetett például a világbajnok Horvátország, valamint az olimpiai bronzérmes Olaszország csak a második kalapba. A sorsolással az is eldőlt, a magyarok milyen sorrendben találkoznak az ellenfelekkel. Eszerint a férfiválogatott július 16-án Georgia ellen kezdi az Eb-t, amit július 18-án az olaszok, majd július 20-án a németek elleni összecsapás követ majd.

Amennyiben Märcz Tamás csapata megnyeri a kvartettet, úgy a B vagy a D csoport valamelyik résztvevőjével találkozik a nyolc között, míg a nem egyenes ági negyeddöntőbe jutás esetén a C csoportból kap ellenfelet.

A férfiaknál a román válogatott az oroszokkal, a szlovákokkal, valamint a címvédő, olimpiai bajnok szerbekkel került egy csoportba. Különben a 2016-os, Belgrádban rendezett Eb-t a férfiaknál a házigazdák nyerték, a magyar válogatott bronzérmet szerzett, míg a román együttes már a nyolcaddüntőben elvérzett.

A magyar női válogatott a házigazdákkal kezd július 14-én, majd sorrendben Törökországgal, Szerbiával, Oroszországgal és Németországgal találkozik. A férfitornán 16 válogatott szerepel, a négycsapatos csoportok győztesei egyből a negyeddöntőbe jutnak, míg a második-harmadik helyezettek keresztbe játszanak a nyolc közé kerülésért. A nőknél 12 csapat indul, a két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe.

Az Európa-bajnokságot július 14. és 28. között rendezik a katalán városban.

Az Európa-bajnokság férfi tornájának csoportbeosztása:
------------------------------------------------------
A csoport: Németország, Georgia, Olaszország, MAGYARORSZÁG
B csoport: Montenegró, Málta, Franciaország, Spanyolország
C csoport: Horvátország, Törökország, Hollandia, Görögország
D csoport: Oroszország, Szerbia, Szlovákia, ROMÁNIA

A női torna csoportbeosztása:
-----------------------------
A csoport: Izrael, Hollandia, Franciaország, Görögország, Horvátország, Olaszország
B csoport: Szerbia, Oroszország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Németország

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat