Simona Popnak már nem kell a magyar állampolgárság

Krónika 2016. szeptember 02., 21:46 utolsó módosítás: 2016. szeptember 03., 10:31

Simona Pop olimpiai aranyérmes vívó a román sajtónak cáfolta napokban tett kijelentését, hogy sportolói pályafutásának befejeztével igényelni fogja a magyar állampolgárságot.

A bukaresti média több nap elteltével, pénteken számolt be arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált a szatmárnémeti vívónak, aki a román női párbajtőrcsapat tagjaként lépett a dobogó legfelső fokára Rióban. A levelet Békefi Annamária kolozsvári konzul adta át kedden a szatmárnémeti Csipler Sándor vívócsarnokban.

A rövid, angol nyelvű levében a miniszterelnök gratulált Simona Pop riói sikeréhez, jó egészséget és sok sikert kívánt jövőbeni céljaihoz. A vívó a magyarság körében is rendkívüli népszerűségre tett szert azzal, hogy a riói éremszerzése után az egyik közösségi portálon magyar és román nyelven köszönte meg szülővárosának az aranyérmet.

Simona Pop a levél átvétele után az MTI-nek magyarul elmondta: rendkívüli megtiszteltetésnek tekinti Orbán Viktor gratuláló levelét. A távirati iroda kérdésére azt is elmondta, mivel évekkel ezelőtt a román hadsereg sportegyesületéhez, a bukaresti Steauához igazolt, eddig nem kérhette a magyar állampolgárságot. „Valószínű, hogy miután visszavonulok és már nem leszek a román hadsereg kötelékében, kérni fogom\" – jelentette ki Simona Pop.

A román sajtó ellentmondásosnak nevezte a sportoló szándékát, sőt akadt olyan tévécsatorna, amely egyenesen azt állította, hogy Orbán Viktor felajánlotta a vívónak a magyar állampolgárságot. Simona Pop végül pénteken a Prosport.ro portálnak cáfolta, hogy valaha állampolgársági kéréssel fordul a magyar államhoz. „A magyarok kiforgatták a szavaimat, nem áll szándékomban, hogy valaha felvegyem a magyar állampolgárságot\" – jelentette ki az olimpiai aranyérmes vívó a Prosportnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
22 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat