HIRDETÉS

Mumusát kapta ellenfélnek az SZKC a Román Kupában

Zátyi Tibor 2017. január 10., 14:22

A Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata az egyik legerősebb csapatot, egyben mumusát kapta ellenfélként a Román Kupa negyeddöntőjében: Vlad Caba együttese a Konstancai Dél-Dobrudzsával került szembe a román szakszövetség bukaresti székházában kedden megtartott sorsoláson. 

Ráadásul a február 1-jei találkozót a tengerparti együttes otthonában rendezik meg. Mint ismeretes, a tavalyi szezon végén feljutott konstancai csapat kerete javarészt a férfi kézilabda-bajnokságot éveken át masszívan uraló, két évvel ezelőtt megszűnt Konstancai HCM játékosaira épül, költségvetése pedig az egyik legmagasabb a Bölények Ligájában szereplő együttesek között. Így nem csoda, hogy a tengerparti gárda sokáig vezette az alapszakaszt, jelenleg pedig egy ponttal van lemaradva az éllovas és egyben bajnoki címvédő Bukaresti Dinamótól.

Az idei pontvadászatban az SZKC-val nagyon szoros meccset játszott: az udvarhelyi együttes botrányos hajrában – egy Kuzmanoszki ellen elkövetett, büntetőt érő durva szabálytalanságot nem fújtak be a játékvezetők – egy góllal, 31-30-ra kikapott. Az előző szezonban ugyancsak a Román Kupa negyeddöntőjében találkozott a két csapat, az akkor még másodosztályos Dél-Dobrudzsa 34-30-ra győzött a székelyföldi város sportcsarnokában.

A többi idei negyeddöntős párharcok során megismétlődik az előző idény bronzcsatája: a Tordai Potaissa a Temesvári Polit kapta ellenfélnek. Lesz örökrangadó is, hiszen a Dinamo a Steauát fogadja majd, míg az edzőcserén átesett Dunărea Călărași (Adrian Petrea vette át a csapat irányítását) a Bukaresti CSM-et látja vendégül. A továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén rögtön büntetők következnek, a győztes pedig bekerül a május 20–21-én rendezendő Final Fourba.

A tavaszi rajt megterhelő lesz az udvarhelyi csapat számára. Február 4-én folytatódik a Bölények Ligája alapszakasza, az SZKC pedig a Szatmárnémeti VSK vendége lesz, így pár nap alatt több mint 1800 kilométert fog utazni Vlad Caba legénysége. Az első hazai bajnoki mérkőzés sem ígérkezik könnyűnek, február 11-én ugyanis épp a konstancai gárda látogat majd a városi sportcsarnokba.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS