HIRDETÉS

Miklós Edit ötödszörre lett az év sízője Magyarországon

Hírösszefoglaló 2016. december 20., 17:35

Miklós Edit lett a 2016-os év legjobb női alpesi sízője Magyarországon – derült ki abból a kedden nyilvánosságra hozott összeállításból, amelyben az országos sportszövetségek nevezték meg az esztendő legjobbjait. 


Ezt az MTI felkérésére, 1964 óta rendszeresen megteszik, a csíkszeredai születésű versenyző pedig immár ötödjére kapja meg ezt az elismerést. A korábbi román válogatott, 2011 óta magyar színekben szereplő síző neve a Magyar Sportújságírók Szövetsége által összeállított top tízes listára is felkerült az Év Sportolója választás női kategóriájában. A szavazás itt év végéig tart, hogy aztán január 5-én bejelentsék a legjobb három nevét, január 12-én pedig a budapesti gálán győztest avassanak. Miklós tavaly a második, 2014-ben a harmadik lett.

A sportszövetségek rangsorolásában különben nem Miklós az egyedüli, aki a hargitai megyeszékhelyen látta meg a napvilágot, de most Magyarországon szerepelve lett sportága legjobbja: Szőcs Emőke sífutásban és biatlonba is az élen végzett, miközben Bartalis István jégkorongban lett az év sportolója. Az MTI felkérésére idén válaszoló 54 szövetség elbírálása alapján természetesen a riói olimpián aranyérmet szerző versenyzők mind győztek: az úszó Hosszú Katinka hatodjára, a kajakos Kozák Danuta és a párbajtőröző Szász Emese ötödöjére, míg a kardozó Szilágyi Áron harmadjára lett sportága legjobbja.

A listáról hiányzik a kézilabdázás és a nagypályás labdarúgás legjobbja, mert ezeket a szövetségek januárban, külön gálán hozzák nyilvánosságra. A vízilabdázóknál Hárai Balázs (Eger), illetve Keszthelyi Rita (UVSE) lett a győztes. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS