HIRDETÉS

Elegük van a Maros KK játékosainak a klubvezetés lépéshibáiból

Horváth Bálint Ottó 2017. január 09., 14:52

Hiába szerezte meg sorozatban negyedik bajnoki győzelmét a Maros KK, nincs nyugalom a férfi kosárlabdaklub háza táján: az október óta bérükre váró játékosok fontolgatják, hogy nem állnak ki szerdai Európa Kupa-meccsükön.

Fotó: Haáz Vince

Kiegyensúlyozott összecsapáson, a szünet utáni jobb teljesítményével a Marosvásárhelyi Maros KK 92:80-ra legyőzte a Bukaresti Dinamót a férfi kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának 15. fordulójában. A marosvásárhelyi együttes számára szerdán európai kupamérkőzés következik, azonban az anyagi gondok miatt a játékosok tiltakozásra készülnek.

A vasárnap esti mérkőzés elejétől szoros volt a játék, azonban a fővárosiak lépéselőnyben játszottak, és egy ponttal megnyerték a nyitónegyedet. Ezután továbbra is fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a Maros KK átvette a vezetést, és kétpontos előnnyel vonult az öltözőbe (43:41). A találkozó a harmadik negyedben dőlt el, amikor Goran Martinic irányításával, majd Drew Barham tripláival a hazaiak 15 ponttal elhúztak. A hajrában még felzárkózott a lesérült amerikai Deven Mitchell nélkül játszó Dinamo, de a vásárhelyiek végül így is 12 ponttal győztek.

Kiemelkedő egyéni teljesítmények

A Maros KK-nál – amelynél 50 százalékban sikerültek a távoli dobások – többen kiemelkedően teljesítettek: Drew Barham 22 (9-ből 6 tripla), Goran Gajovic 20 (6-ból 4), Alhaji Mohammed 18 pontot szerzett és 10 faltot harcolt ki, Goran Gajovic 15 pontot dobott és 15 kosárpasszt osztott ki, míg Sánta Szabolcs 8 pontja mellé 11 lepattanót gyűjtött. Nyolcadik győzelmét – zsinórban a negyediket – szerezte meg a bajnokságban a Maros KK, ezzel megőrizte helyét az élmezőnyben: a hétfő esti Nagyszeben–Galac meccs előtt további három együttessel (Nagyváradi VSK, BCM U Pitești, Temesvári KK) azonos mérleggel, nyolc sikerrel és hat vereséggel rendelkezik. Őket a táblázat élén álló Kolozsvári U-BT, és a szintén 11/2-es mutatóval rendelkező Steaua előzi meg.

Nem állnak ki a franciák ellen?

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szászgáspár Barnabás, a Maros KK vezetőedzője hangsúlyozta, továbbra is anyagi gondok nehezítik munkájukat, és ha ezek a közeljövőben nem rendeződnek, akár az is elképzelhető, hogy néhány játékos távozik a klubtól. „Nagyon jól elkaptuk a bajnokság ritmusát, Gajovic visszatérése nagyon pozítiv hatással volt, ott vagyunk a legjobbak között. Minden esélyünk megvan arra, hogy az alapszakaszban az első hat között végezzünk, azonban ehhez nyugalomra van szükség a csapat körül” – mondta Szászgáspár, aki elárulta, a játékosok még októberre sem kaptak fizetést, pedig az újabb átutalást karácsonyra, szilveszterre ígérték nekik.

„Még arról is szó volt, hogy nem állnak ki a Dinamo ellen, de sikerült meggyőznöm őket, hogy ez a mérkőzés nagyon fontos. Amennyiben szerdáig nem kapnak fizetést, újabb tiltakozásra készülnek, mégis nagyon remélem, hogy szerdán 19 órától lesz, aki játsszon a francia Elan Chalon ellen az Európa Kupa 4. fordulójának hazai mérkőzésen, de előfordulhat, hogy nem leszünk elegen, pedig a hétvégén nincs meccsünk a bajnokságban (a Maros KK legközelebb január 22-én Temesváron lép pályára – szerk. megj.) így akár egy nagyon jó találkozót játszhatnánk ellenük. Mi, az edzői stáb teljes mértékben támogatjuk a játékosokat” – nyilatkozta elérzékenyülve a szakvezető. A Maros KK a nemzetközi porondon három forduló után három vereséggel sereghajtó a FIBA Európa Kupa K jelű négyesében.

Férfi kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 15. forduló: Marosvásárhelyi Maros KK–Bukaresti Dinamo 92:80, BCM U Pitești–Kolozsvári U-BT 82:88, Temesvári KK–Bukaresti Steaua 86:82. A Nagyszebeni CSU–Galaci Phoenix találkozót hétfőn rendezik, a SCM U Craiova szabadnapos. 

A bajnokság állása: 1. Kolozsvár 24 pont (11 győzelem/2 vereség), 2. Steaua 24 (11/2), 3. Nagyvárad 22 (8/6), 4. Pitești 22 (8/6), 5. Maros KK 22 (8/6), 6. Temesvár 22 (8/6), 7. Nagyszeben 21 (8/5), 8. Galac 18 (5/8), 9. Craiova 17 (4/9), 10. Dinamo 15 (2/11), 11. Nagybánya 15 (1/13).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS