Tőkés Budapesten: káros lenne a külhoni magyarság számára, ha a Fidesz-KDNP elveszítené a választást

Hírösszefoglaló 2018. március 22., 22:31 utolsó módosítás: 2018. április 05., 15:22

Kimondhatatlan veszteséget okozna a külhoni magyarság számára, ha Fidesz-KDNP elveszítené az országgyűlési választást – jelentette ki Tőkés László európai parlamenti képviselő csütörtökön Budapesten.

Balog Zoltán és Tőkés László a csütörtöki sajtótájékoztatón Fotó: MTI

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke az MTI beszámolója szerint Balog Zoltánnal, az Emberi Erődforrások Minisztériumának vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, abból az alkalomból, hogy tíz éve működik budapesti képviseleti irodája. Tőkés László úgy vélekedett: a választások alkalmával is egyfajta nemzetvédelmi küzdelem folyik. Ezért egyetért Orbán Viktor miniszterelnökkel abban, hogy ezúttal nem a választásokat, hanem a jövőnket kell megnyerni.

Ugyanis vallásunk és nemzeti hovatartozásunk jelenti az erőt adó kohéziót, vagyis Székelyföld legyen székely föld, Magyarország pedig magyar ország

– tette hozzá a volt református püspök.

Az elmúlt évtizedben kifejtett tevékenységét összegezve elmondta, hogy annak középpontjában a kisebbségek, a kereszténység, a környezet védelme, a kulturális örökség megőrzése állt, és európai képviselővé választásával a határok feletti nemzetegyesítés példája valósult meg. Ugyanakkor az iroda létrehozásával egyfajta erdélyi nagykövetség nyílt Budapesten – fűzte hozzá.

Tőkés László úgy vélekedett, hogy a nemzet, a külhoni magyarság érdekeinek védelmében kifejtett tevékenysége annál is inkább szükséges, mert nem csupán az „utódállamokban” tapasztal elhatalmasodó magyarellenességet, hanem európai szinten is.

A magyarságvédelem, az identitásunk védelme, a nemzetvédelem az a platform, amelyen kifejtem tevékenységemet”

– fogalmazott. Hozzátette, hogy a migráció miatt az Európai Unióval, az ENSZ-szel, a nehezen azonosítható sötét háttérhatalmakkal és a „sorosi diabolikus boszorkánykonyhákkal” szembeni magyar küzdelem a nemzeti önvédelemről, a nemzetvédelemről szól. Különösen fontos ez abban a helyzetben, amikor már-már átcsapnak a fejünk felett a migráció özönvízi hullámai – hangsúlyozta Tőkés László. Úgy vélekedett, hogy a bevándorlást szabályozó európai uniós dokumentum, a dublini egyezmény reformja nem jelent mást, mint a gátnélküli migráció legitimálását.

Balog Zoltán azt hangsúlyozta, hogy Tőkés László európai parlamenti képviselővé választása hatalmas áttörést jelentett, mert a magyarság összefogásának szimbólumává vált.

Ugyanakkor a Fidesz-KDNP 2014-ben ugyancsak a magyarság összetartozása melletti kiállást kívánta jelezni Brüsszel számára azzal, hogy európai parlamenti képviselő-jelöltjeinek listáján helyet biztosított egy kárpátaljai, egy délvidéki és egy erdélyi magyar politikusnak, vagyis Tőkés Lászlónak – mondta. Tőkés László tevékenysége nem kizárólag a romániai magyarság képviseletét jelenti Európában, hanem azt, hogy a magyarság közös ügyei nem ismernek országhatárokat – mondta Balog Zoltán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat