Több mint ötven halálos áldozata van az orosz plázában kitört tűzvésznek

MTI 2018. március 26., 10:51 utolsó módosítás: 2018. március 26., 12:37

Ötvenháromra nőtt a kemerovói tűzvész halálos áldozatainak száma – közölték hétfő reggel az orosz hatóságok. Tizenhat ember sorsa továbbra is ismeretlen. Az incidensben 48-an megsérültek, közülük 11 embert kórházban kezelnek.

Fotó: Ndtv.com

A Zimnyaja Visnya üzletközpontban található három moziterem közül két harmadik emeleti leomlott. Vlagyimir Pucskov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelő minisztérium vezetője közölte, hogy a filmszínház környékén a legnehezebb folytatni a mentést. Pucskov szerint egyelőre korai a tűz okairól nyilatkozni. Pucskov néhány órával később közölte: hatvannégyre nőtt a tűzvész halálos áldozatainak száma.

Szemtanúk szerint a tűzjelző berendezés nem lépett működésbe.

Az Eho Moszkvi rádióadó hétfő reggeli adásában bejátszott egy, a tűzoltók közötti beszélgetést rögzítő hangfelvételt, amely szerint a mentőalakulatok legkevesebb egy vészkijáratot zárva találtak. A bevásárlóközpont filmszínházában a tűz kitörésekor sok gyerek volt.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) közölte, hogy a tragédiával kapcsolatban négy embert őrizetbe vettek és kihallgattak, köztük a bevásárlóközpontot üzemeltető cég igazgatóját,

valamint annak a helyiségnek a bérlőjét, ahonnan a tűz a feltételezések szerint elterjedt. Korábbi hírek szerint a tűz egy gyerekeknek kialakított játszóteremből terjedt szét.

A katasztrófa következményeinek felszámolásával foglalkozó operatív parancsnokság tájékoztatása szerint a kemerovói üzletközpontban vasárnap kitört tüzet eloltották, de odabent még sűrű a füst. A tűzoltók locsolják az izzó épületszerkezetet, hogy ne kapjon újra lángra. Hozzáláttak a romok eltakarításához, hogy hozzáférhessenek azokhoz a helyiségekhez, amelyekben túlélőket találhatnak.
Vlagyimir Putyin elnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat