Bútorok közé rejtve szállították a migránsokat román embercsempészek Magyarországon

MTI 2018. szeptember 15., 22:53 utolsó módosítás: 2018. szeptember 15., 22:58

Román embercsempészeket fogtak el szombaton Röszkén, a két férfi tizenegy migránst próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába szállítani – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A migránsokat bútorok közé rejtették a román embercsempészek Fotó: Police.hu

Szabó Szilvia közölte, a két férfi szombaton délelőtt egy román gépkocsival jelentkezett belépésre Röszkénél. A magyar rendőrök a jármű ellenőrzése során, annak rakterében levő bútorok között tizenegy – magát iráni, pakisztáni és indiai állampolgárnak valló – határsértőt találtak megbújva. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A megalapozott gyanú szerint a sofőr és társának célja az lett volna, hogy a migránsokat eljuttassák Magyarországra, onnan pedig Nyugat-Európába.

A két román állampolgárságú férfit embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A rendőrök az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tudatta a százados.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat