Román embercsempész ellen emeltek vádat a magyar nyomozó hatóságok

MTI 2018. május 29., 10:08 utolsó módosítás: 2018. május 29., 10:09

Vádat emelt az ügyészség egy román férfival szemben, aki 28 migránst próbált kisteherautója rakterében Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

A román vádlott által vezetett kisteherautó rakterében 28 migránst találtak Fotó: Police.hu

Szanka Ferenc közölte, az előzetes letartóztatásban levő férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A rendőrök 2017. október 8-án az M43-as autópálya kéthalmi pihenőhelyén ellenőrizték a vádlott által vezetett kisteherautót, amelynek rakterében 28 – magát iraki, iráni, illetve afgán állampolgárnak valló – migránst találtak.

A vádirat szerint a sofőr Romániában állapodott meg megbízóival, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében Nyugat-Európába szállítja ezeket az embereket. A megbízók Temesváron gyűjtötték össze az utasokat, akik a teherautóba beszállva Magyarország felé indultak. A román-magyar határ előtt kiszálltak, a zöldhatáron keresztül léptek magyar területre, majd az autópálya közelében visszaszálltak a tehergépkocsiba – tudatta a csoportvezető ügyész.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat