Hátrányos helyzetű magyarokat segítő program indul a Kárpát-medencében

MTI 2018. március 02., 16:58 utolsó módosítás: 2018. március 02., 17:09

Hátrányos helyzetű magyarok felzárkózását segítő programot indít a Kárpát-medencében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (Emet) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) több mint 900 millió forintos európai uniós támogatásból - jelentették be pénteken Budapesten.

Fotó: Barabás Ákos

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az országhatáron belüli segítséghez hasonlóan szeretnék támogatni a hátrányos helyzetű magyarokat az országhatáron kívül is.

A projekt keretében a tervek szerint 13 ezer magyarországi és határon túli hátrányos helyzetű magyar emberhez jutnak majd el

- közölte az államtitkár, aki úgy fogalmazott: „bízunk benne, hogy ez sok embernek a szegénység ördögi köréből való kitörést jelenti”. Azt mondta: egyszerre szociális és nemzetpolitikai cél, hogy minden határon túli magyarnak is „megadjuk az emberhez méltó élet lehetőségét”. Kozma Imre, az MMSZ elnöke azt mondta, véleménye szerint a program alkalmas arra, hogy csökkenjenek az egyenlőtlenségek.

Lőrincz Norbert, a projekt szakmai vezetője közölte: a program három évig tart.

A közreadott sajtóanyag szerint a konzorciumvezető MMSZ és a konzorciumi partner Emet projektje 911 millió forintos uniós támogatásból valósul meg a Széchenyi 2020 program keretében. A projekt jó gyakorlatok megosztásával, az együttműködés erősítésével, továbbá konkrét társadalmi problémák enyhítésével járul hozzá az egyenlőtlenségek felszámolásához a Kárpát-medencében.

A leghátrányosabb helyzetű területeken, telepi környezetben élőknek a szükségleteikhez igazodó speciális szolgáltatások állnak majd rendelkezésre, hogy hosszú távon esélyt kaphassanak jobb életminőség elérésére - írták.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat