Bukarest szóvá tette a román munkavállalók itáliai kizsákmányolását

Krónika 2018. május 05., 14:25 utolsó módosítás: 2018. május 05., 14:27

Az Olaszország déli tartományaiban dolgozó román munkavállalók kizsákmányolásának visszaszorításáról tárgyalt Natalia Intotero külhoni románokért felelős miniszter Puglia és Bari hatósági illetékeseivel.

Védelemre szorulnak. Román eperszedők Itáliában

A külhoni románokért felelős minisztérium szombaton arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy Intotero Claudio Stefanazzival, Puglia tartomány elnökének kabinetfőnökével, Marilisa Magnóval, Bari tartomány prefektusával, Antonio Decaróval, a város polgármesterével, valamint Bernardo Notarangelo nemzetközi politikáért felelős koordinátorral tárgyalt. A megbeszélések fő témája az Olaszországban élő románok jogainak védelme, megítélésük javítása és egy tájékoztató kampány kezdeményezése volt.

Szóba került a román munkaerővel szembeni gyakori visszaélések, kizsákmányolások ügye is.

Ezzel kapcsolatban Natalia Intotero külhoni románokért felelős miniszter hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy megtalálják az eszközöket az Olaszország déli részén dolgozó románok védelmének és támogatásának biztosítására. „Ehhez az olasz hatóságokkal való szoros együttműködésre van szükség” – tette hozzá a miniszter, aki azt is hangsúlyozta, hogy a térség mezőgazdaságában nagyon fontos szerep jut a román munkavállalóknak.

Natalia Intotero olaszországi látogatása a Rómában működő román egyesületek képviselőivel szervezett találkozóval folytatódik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat