A kiadatási kérelem elbírálásáig előzetes letartóztatásban marad Bica és Udrea Costa Ricán

Hírösszefoglaló 2018. december 04., 10:25

Előzetes letartóztatásban marad Costa Ricán Elena Udrea és Alina Bica mindaddig, amíg a hatóságok döntést hoznak a kiadatási kérelmük ügyében – mondta ki hétfőn egy Costa Rica-i bíróság az ameliarueda.com portál szerint.

Elena Udrea volt turisztikai minisztert vesztegetés elfogadása és pénzmosás miatt ítélték el, ám a büntetése elől Costa Ricába menekült

A Costa Rica-i legfőbb ügyészség közölte az említett portállal, hogy Pavas kerület büntetőjogi törvényszéke meghosszabbította az előzetes letartóztatás idejét Elena Udrea és Alina Bica esetében, akik október 3-a óta a Vilma Curling női börtönben vannak. Az előzetes letartóztatás meghosszabbítását a helyi ügyészség kérte – tájékoztat az Agerpres.

Ha a Costa Rica-i igazságszolgáltatás a kiadatásuk mellett dönt, akkor a román hatóságoknak két hónap áll rendelkezésükre, hogy a román állam költségén hazaszállítsák a volt turisztikai minisztert és a DIICOT volt vezetőjét

– írja az említett honlap.

Elena Udreát és Alina Bicát Costa Ricán tartóztatták le, miután az Interpol nemzetközi körözésbe kezdett ellenük. A volt turisztikai minisztert, Elena Udreát vesztegetés elfogadása és pénzmosás miatt ítélték el, a tettek a 2009-es államelnök-választási kampány finanszírozásával kapcsolatosak, amikor Traian Băsescu újabb államfői mandátumot kapott.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt vezetője, Alina Bica hat hónapig előzetes letartóztatásban volt Romániában, miután két ítélet is született ellene vesztegetés elfogadása miatt, az egyik 4, a másik 3 évre szól. Bica fellebbezett és a legfelső bíróság ítéletére vár. Ugyanakkor hivatali visszaéléssel is vádolják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat