Újabb liciteket írhatnak ki az észak-erdélyi sztráda 55 kilométeres szakaszának megépítésére

Bálint Eszter 2017. október 18., 08:51

Az észak-erdélyi autópálya újabb, összesen 55 kilométernyi szakaszának megépítésére ír ki versenytárgyalást az országos útügyi hatóság (CNAIR) – nyilatkozták hivatalos források a sztrádaépítéseket folyamatosan monitorozó Pro Infrastruktúra Egyesületnek.

Fotó: Boda L. Gergely

A kiszivárgott információk szerint három szakasz megépítésére várnak pályázókat. Az egyik a Kolozs megyei Magyarnádast Nádasszentmihállyal, illetve a Nádasszentmihályt a Szilágy megyei Magyarzsomborral összekötő 3A2 + 3B1 szakasz, ami összesen valamivel több mint 30 kilométer.

A 12,24 kilométeres, 3B2 jelzésű, Magyarzsombort Vaskapuval összekötő sztrádaszakaszra és a 13,55 kilométeres 3B5, Szilágynagyfalu és Berettyószéplak között futó szakaszra is építőt várnak. A források szerint legkésőbb az idei év végéig kiírják a versenytárgyalásokat.

A Pro Infrastruktúra Egyesület számításai szerint ezekkel a szakaszokkal együtt összesen 120 kilométeren zajlik majd építkezés a magyar határtól, vagyis Borstól Brassó érintésével Bukarestig futó, A3-as jelzésű autópályán.

Jelenleg ugyanis összesen 65 kilométernyi aszfaltcsík megépítésén dolgoznak Gyalu és Magyarnádas, Aranyosgyéres és Marosvásárhely, valamint Barcarozsnyó és Keresztényfalva között.

Az észak-erdélyi autópályán jelen pillanatban 52 kilométeren lehet közlekedni Gyalu és Aranyosgyéres között, az A3-ason pedig még a Bukarest–Ploieşti közötti 55,5 kilométert adták át a forgalomnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat