Tudose: 2016 teljes csőd volt a beruházásokat nézve, de behoztuk a lemaradást

Hírösszefoglaló 2017. december 08., 16:59

A 2016-os esztendő „teljes csőd” volt az elindított projektek tekintetében, ezért csökkentek 2017 első hónapjaiban az állami befektetések, de sikerült behozni a lemaradást – közölte pénteken Mihai Tudose miniszterelnök.

Fotó: Mediafax

„Újabb mítosz dőlt meg ma: a beruházások hiánya. A statisztikai intézet adatai szerint

a harmadik negyedévben nettó 10,3 százalékkal nőttek a beruházások 2016 azonos időszakához képest. Ha ezt kivetítjük az év első kilenc hónapjára, akkor a növekedés 3,6 százalékos az elmúlt esztendőhöz viszonyítva”

– írta Facebook bejegyzésében Tudose.

A miniszterelnök abban reménykedik, hogy azok, akik „csak katasztrófát látnak”, nagyobb felelősséggel nyilatkoznak majd.

„A 2016-os esztendő teljes csőd volt az elindított projektek tekintetében, ezért csökkentek 2017 első hónapjaiban az állami befektetések, de sikerült behozni a lemaradást” – hangoztatta Tudose.

2017 első kilenc hónapjában a nettó beruházások összege 50,09 milliárd lej volt, ami 3,6 százalékos bővülést jelent 2016 azonos időszakához képest – olvasható az Országos Statisztikai Intézet (INS) által az Agerpres hírügynökséghez pénteken eljuttatott közleményben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat