Tăriceanu: lemond a kormány a szolidaritási adóról, 2020-ig évente legalább 100 lejjel nő a minimálbér

Hírösszefoglaló 2018. január 26., 16:09 utolsó módosítás: 2018. január 26., 16:19

Teljesen lemond a kormány a szolidaritási illeték bevezetéséről, és a tervek szerint 2020-ig évente 100 lejjel emelni fogják a minimálbért – nyilatkozta pénteken Călin Popescu-Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu (archív felvétel) Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) politikai bizottságának ülését követően a pártelnök az Agerpres szerint kifejtette, az előző kormány beiktatásakor nagy port kavart szolidaritási illeték bevezetését törlik a kormányprogramból. A tavalyi tervek szerint a munkáltatóknak a béralap 2 százalékának megfelelő szolidaritási hozzájárulást kellett volna fizetniük.

Belefoglalnak azonban a kormányprogramba egy másik intézkedést, amelynek értelmében

2020-ig évente 100 lejjel, felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében pedig 150 lejjel nő a minimálbér.

Tăriceanu hangsúlyozta, a kormány gazdaságpolitikájának egyik alapelve, hogy egyetlen új adónemet se vezessenek be 2018-ban, sőt: csökkenteni akarják ezek számát.

A kisebbik kormánypárt elnöke azt is elmondta, idén a munkaügyi minisztérium prioritásai közé fog tartozni az új nyugdíjtörvény kidolgozása. Arra a kérdésre, hogy az új jogszabály életbe léphet-e jövő évtől, az ALDE elnöke nem kívánt válaszolni. „Ezt a bejelentést a munkaügyi miniszter teszi majd meg” – mondta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat