Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Transcarpatic: luxusvonattal Aradról Bukarestbe

Bálint Eszter | 2017.01.05. [17:22]

Új szereplővel bővül a romániai vasúti személyszállítási piac: a vagonokat gyártó Astra egy Bukarest–Arad-járattal debütál január 15-én, majd a Temesvár–Nagybánya és a Temesvár–Bécs útvonalakon is elindítja vadonatúj szerelvényeit – nyilatkozta az Economica.net gazdasági portálnak Valer Blidar, a vállalat tulajdonosa. Mint részletezte, további járatokkal is előrukkolnak, de még vizsgálják, hogy melyek a forgalmasabb szakaszok.

astravag3_b

Az aradi Astra nemrég mutatta be új vonatát, amelyet Transcarpatic névre kereszteltek. Igazi luxusvonatok a Román Vasúttársaság (CFR) által működtetett szerelvények nagy részéhez viszonyítva, ám Blidar szerint ennek ellenére sem fognak magasabb árakat gyakorolni, mint az állami kézben levő konkurenciájuk.  

astravag2_b

A büszke tulajdonos egyébként azt mondja, az új vagonjaiknak Európa-szerte nincsen párja. „Nem közlekednek modernebb vagonok, sehol Európában. A hálókocsikban még tusoló is van, a fekvőhelyes kocsikban pedig egy helyiségben legtöbb négy ágy található. Az embereket úgy szolgáljuk ki, mint a repülőgépeken, szendvicset is kapnak” – részletezte terveiket az Astra tulajdonosa.

astravag1_b

Az új vonatokat az Astra Trans Carpatic működteti, amelynek székhelye Bukarestben van. A romániai személyszállítási piacon több magántársaság is üzemeltet járatokat különböző útvonalakon, Erdélyben a Regiotrans és a Transferoviar van jelen.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
Biharpüspöki-Nagyvárad
2017.01.06., péntek [13:15]
Vajjon a nyugdíjasok milyen áron és formában vehetik igénybe?(gondolok itt a az évi kedvezményes jegyekre)
Hozzászólások1