HIRDETÉS

Tavasszal nyit a Hargita megyei inkubátorház

Veres Réka 2016. december 22., 13:41

Már jó néhány hónapja elkészült a székely­udvarhelyi inkubátorház, a Hargita Business Center épülete, ám még hátramaradt egy-két teendő, a villanyhálózatra csak most kötnék rá az épületet – avatott be a részletekbe a tegnapi sajtótájékoztatón Péli Levente, az inkubátorház projektmenedzsere. 

Január közepétől dolgozza ki a vezetőtanács a pontozási kritériumot, miszerint kiválasztják a jelentkező vállalkozásokat, így a tervek szerint márciustól működne az inkubátorház – válaszolta kérdésünkre Fancsali Kálmán, aki a Hargita Business Center igazgatói testületében a Hargita Megyei Tanácsot képviseli. A Hargita Business Center működtetéséhez jelenleg mintegy 245 ezer lej szükséges, ám a végső költségvetés csak márciusban kristályosodik ki. Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere elmondta, csak az elkövetkezőkben tisztázzák azt is, hogy a fejlesztésben részt vevő önkormányzatok pontosan mekkora összeggel támogatják.

Fancsali szerint a legnagyobb arányban a megyei közgyűlés, majd Székelyudvarhely önkormányzata fogja állni az inkubátorház költségvetését, egy bizonyos összeget pedig Oroszhegy önkormányzata is vállalt. Az is elhangzott, hogy a projekt értelmében az önkormányzatoknak legalább öt évig biztosítaniuk kell az inkubátorház működtetését – amíg a kezdeményezés „eltartja” saját magát  különböző pályázatokból és finanszírozási erőforrásokból, addig az önkormányzati támogatásokból fog működni a Hargita Business Center.

A jelentkező vállalkozók is hozzá fognak ugyanakkor járulni a fenntartási költségekhez, hiszen a 48 iroda felületéért bérleti díjat kell fizetniük. Nagy György, az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozók Szövetségének (UKKSZ) elnöke közölte, ők is fontosnak tartották támogatni a vállalkozói inkubátort, ezért évente tízezer lejjel támogatnák a központ működését amellett, hogy szakmailag segítik a vállalkozásfejlesztést.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS