Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Tavasszal nyit a Hargita megyei inkubátorház

Veres Réka | 2016.12.22. [13:41]

Már jó néhány hónapja elkészült a székely­udvarhelyi inkubátorház, a Hargita Business Center épülete, ám még hátramaradt egy-két teendő, a villanyhálózatra csak most kötnék rá az épületet – avatott be a részletekbe a tegnapi sajtótájékoztatón Péli Levente, az inkubátorház projektmenedzsere. 

inkubatorhaz-pa-3_or_b

Január közepétől dolgozza ki a vezetőtanács a pontozási kritériumot, miszerint kiválasztják a jelentkező vállalkozásokat, így a tervek szerint márciustól működne az inkubátorház – válaszolta kérdésünkre Fancsali Kálmán, aki a Hargita Business Center igazgatói testületében a Hargita Megyei Tanácsot képviseli. A Hargita Business Center működtetéséhez jelenleg mintegy 245 ezer lej szükséges, ám a végső költségvetés csak márciusban kristályosodik ki. Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere elmondta, csak az elkövetkezőkben tisztázzák azt is, hogy a fejlesztésben részt vevő önkormányzatok pontosan mekkora összeggel támogatják.

Fancsali szerint a legnagyobb arányban a megyei közgyűlés, majd Székelyudvarhely önkormányzata fogja állni az inkubátorház költségvetését, egy bizonyos összeget pedig Oroszhegy önkormányzata is vállalt. Az is elhangzott, hogy a projekt értelmében az önkormányzatoknak legalább öt évig biztosítaniuk kell az inkubátorház működtetését – amíg a kezdeményezés „eltartja” saját magát  különböző pályázatokból és finanszírozási erőforrásokból, addig az önkormányzati támogatásokból fog működni a Hargita Business Center.

A jelentkező vállalkozók is hozzá fognak ugyanakkor járulni a fenntartási költségekhez, hiszen a 48 iroda felületéért bérleti díjat kell fizetniük. Nagy György, az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozók Szövetségének (UKKSZ) elnöke közölte, ők is fontosnak tartották támogatni a vállalkozói inkubátort, ezért évente tízezer lejjel támogatnák a központ működését amellett, hogy szakmailag segítik a vállalkozásfejlesztést.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
alupigus
2017.01.01., vasárnap [15:03]
Valamit félreértelmezel :) Ez nem az amiről te írsz :) . Olvass utánna,hogy mi a jelentése az inkubátorháznak :)
1.
schmidt richard
2016.12.28., szerda [16:29]
az újszülöttek miatt ez KELL iS
Hozzászólások2