Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Rekordot döntött a kolozsvári repülőtér

Bálint Eszter | 2017.01.04. [17:00] | Utolsó módosítás: 2017.01.04. [17:48]

Rekordot döntött tavaly a kolozsvári nemzetközi repülőtér: utasforgalma elérte az 1,9 milliót, ami 25 százalékkal haladja meg az egy évvel korábban rögzített adatot. Mint David Ciceo, a kincses város légikikötőjének igazgatója szerdán a Mediafax hírügynökségnek elmondta, idén 2,7–3 milliós forgalomra számítanak.

repkol5564_b

„Tavaly rekordot döntöttünk. Azz 1,9 millió utas abszolút számokban tulajdonképpen 400 ezer személyt jelent. Ez a forgalom megerősíti romániai helyzetünket, mi vagyunk az ország második legnagyobb reptere a bukarest-otopeni-i után, de megerősíti európai helyzetünket is, mivel ebben a térségben három nagy légikikötőről beszélnek: Budapest, Kolozsvár és Bukarest” – vont mérleget Ciceo. Mint felidézte, a légikikötő 1996-os indulási évében még alig 32 ezer utasuk volt, ez pedig jövőre várhatóan megszázszorozódik.

Az igazgató egyúttal arról is beszélt, hogy a repülőtéren több intézkedést is foganatosítottak a megnövekedett utasszám miatt. Egyebek mellett újragondolták a külföldi indulási terminált, két újabb kaput létesítettek az emeleten, idén pedig három új parkolót alakítanak ki repülőgépek számára. „Folytatjuk a tanulmányokat és a terveket a 3500 méteres kifutópálya második szakaszának megvalósítása érdekében, és elkezdjük egy új utasterminál tervezését” – avatott be a tervekbe a reptérigazgató. A kolozsvári reptérről jelenleg 46 kül- és belföldi célpont érhető el. Mint ismert, jelenleg innen szállnak fel, és ide érkeznek a Wizz Air marosvásárhelyi járatai is.

 

 

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
Q7
2017.01.04., szerda [21:08]
A vásárhelyi is!
Hozzászólások1